PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oktay Vural’dan vuvuzela şovu


Melancholy
07-14-2010, 19:08
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/oktay_vuraldan_vuvuzela_sovu.jpg


Oktay Vural vuvuzelalı basın toplantısı düzenledi

Başbakan'ı 'Vuvuzela'ya benzeten Vural, düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın sözlerine vuvuzela ile yanıt verdi.



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP tabanına saygı duyuyorum" diyen Başbakan Erdoğan'ı Dünya Kupası'na damgasını vuran Güney Afrika çalgısı "Vuzuzela"ya benzetti. Meclis'te düzenlediği basın toplantısına vuvuzela getirten ve çaldıran Vural, "Başbakan'ın vuvuzeladan başka bir anlamı yok. Sözleri kuru gürültü ve vızıltıdan başka bir şey değil" diye konuştu.


ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE VUVUZELALI YANIT
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın dün partisinin Meclis grup toplantısındaki sözlerine "Vuvuzela" ile yanıt verdi. Başbakan'ın "eylemsizlik olsun devlet de gördüğü teröriste dokunmasın" şeklindeki sözlerine "Günaydın Sayın Başbakan. Daha önce olay olmazsa güvenlik güçleri operasyon yapmaz diyen kimdi? Dün böyle bugün böyle. Hangi Tayyip, hangisiyle uğraşacağız biz. Teröre verdiğiniz tavizin neticesi budur işte. Açılım ortaklığından başka role girdin şimdi bu rolü oynamaya çalışıyorsun" karşılığını veren Vural, AKP'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili hazırladığı "40 sual 40 cevap" kitapçığı da eleştirdi. Vural, AKP'nin kitapçığını "40 katır mı 40 satır mı" şeklinde nitelendirdi.


"KURU GÜRÜLTÜ, VIZILTI, VUVUZELADAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL"
Başbakan Erdoğan'ı MHP'yi diline dolamakla suçlayan Vural, "MHP'yi desturla anması gerekiyor. Biz niyeti sarih olanların partisiyiz abdesti şüpheli olanların değil. MHP'den bahsederken haddini bileceksin" dedi. Başbakan Erdoğan'ın "MHP tabanına saygı duyuyorum" sözünü de değerlendiren Vural, şöyle konuştu:
"İşi gücü fitne. Senin tabanın yok mu? Tabansız mısın? MHP'ye kafatasçı, faşist diyen sen değil misin, gittiğimiz namaza bile dil uzatan sen değil misin? Başbakan tabanı olmadığı için başka tabana sesleniyor. Sen kendi işine bak. MHP tabanına dil uzatmak, onlara seslenmek, vuvuzela görüntüsü ve sesi. Millet vuvuzelayı duyunca sesini kısıyordu, Başbakan'ın siyaset anlayışı da vuvuzeladan başka bir şey değil. Milleti rahatsız ediyor. Milliyetçi, muhafazakar insanları rahatsız ediyor. Kuru gürültüden, vızıltıdan başka bir şey değil. Sona doğru başlangıç başlamıştır artık. Millet anayasa değişikliğine hayır diyecek ve artık nokta koyacağız. Sayın Başbakan seni de dipnot olarak tarihin karanlığına gömeceğiz. 8-9 yıl önce tabanını bırakanların 41 yıllık şerefli mücadelemize dil uzatmaya hakkı yok, 28 Şubat'ı görünce tabanı bırakıp sıvışanların MHP tabanına söyleyecek sözü yok."


VUVUZELA ÇALDIRDI "VIZ GELİR TIRIS GİDER" DEDİ
Vural, basın toplantısında, getirttiği vuvuzelayı da grup görevlisine çaldırdı. Vuvuzelanın çalınmasının ardından Vural, "Akordu yok, vız gelir tırıs gider, tabanımıza, ülkücülüğe, milliyetçiliğe dil uzatma. Milliyetçi, muhafazakar kesim senin bölücü söylemlerinden dolayı sesini duymak istemiyor. Senin kendi tabanın bile yok, ithal tabanla uğraşıyorsun. Ama vatandaş bu vuvuzeladan kurtulacak inşallah" diye konuştu.


ensonhaber