PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kenan Sofuoğlu yeniden zirvede..


Melancholy
07-11-2010, 18:43
http://www.ajansspor.com/resim/kenansofuoglu_motor.jpg


Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 9. ayak yarışını ilk sırada tamamlayarak, genel klasmanda liderliğe yükseldi.

Çek Cumhuriyeti'ndeki Brno Pisti'nde koşulan sezonun 9. ayak yarışına 5. sırada başlayan Kenan Sofuoğlu, bir ara 7. sıraya kadar gerilemesine karşın, mücadeleyi birinci bitirdi.

En önemli rakibi olan ve koşuya genel klasmanda ilk sırada başlayan İrlandalı Eugene Laverty, motosikletindeki sorun nedeniyle yarış dışında kalırken, İspanyol Joan Lascorz, mücadeleyi ikinci sırada tamamladı. İngiliz Chaz Davies de 9. ayak koşusunu 3. sırada bitirdi.

HannSpree Ten Kate Honda takımıyla yarışan Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 183 puanla ilk sıraya yükselirken, Lascorz 168 puanla ikinci sırada yer aldı. Laverty ise 161 puanda kalarak, üçüncü sıraya geriledi.

Sofuoğlu, yarış sonrası yaptığı açıklamada, ''Çok iyi bir yarış oldu. Dün motosikletimde sorunlarım vardı. Bu sabah takım olarak iyi hazırlandık. Bu zafer benim için önemli. Babam hasta ve bu zaferi ona armağan ediyorum'' dedi.

Sezonun 10. ayak yarışı 1 Ağustos'ta İngiltere'nin Silverstone Pisti'nde koşulacak.

Ajansspor