PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Fenerbahçe'yi Özlüyorum..''


ĄηêŁkå39™
07-06-2010, 16:07
''Fenerbahçe'yi Özlüyorum..''

Tuncay, Fenerbahçe ve diğer Türk takımlarıyla görüştüğünü söyledi, ne yanıt verdiğini açıkladı.. Başarılı futbolcu İngiltere'yi anlattı..
http://ajansspor.com/resim/tuncay_stoke_yakin.jpg
ngiltere'deki temsilcimiz Tuncay Şanlı, 2.5 yıl sonra ilk kez NTVSpor'dan Ersin Düzen'in sorularını yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.

Tuncay'ın açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde;

“3 sene oldu, şuanda keyifliyim, çünkü oynamak istediğim bir ligdeyim. Bir hayalim vardı ve oradayım. Keyifliyim. Futbol anlamında farklı bir yer İngiltere. Sağlığım da yerinde. Tatilimi bitirdim sayılır, Çarşamba sabahı da dönüyorum. 8-9 Temmuz gibi arası testler var, sonrasında da kampa gideceğim.”

“Kampta olacağım ama sonrasında transferde gelişme olursa değerlendireceğim. Yurtiçi ve yurtdışındaki menajerlerim de görüşme halinde. Her an, her şey olabilir. Stoke ile kampa katılacağım. Ama yeni sezonda başka takımda olur muyum bilemiyorum. Tatilde olduğum için de konuyla ilgilenmiyorum şuan”

“HOCAMLA KONUŞACAĞIM”
“Stoke’a giderken, bonservis bedelim çok yüksekti. Sonradan öğrendim. 5 milyona transfer oldum. 8-10 milyon sterlin arası istendiği için transferim çıkmaza girdi ve sonlara doğru bitti. Ayrılmak istediğimi ve İngiltere’yi seçtiğim için de Stoke’a gittim. Ama bazı şeyler benim de isteğim dışında oldu. Yüksek hedefli kulüpler de olabilirdi. Ama bonservis sorunu oldu. Sonrasında sorun etmedim bu durumu. Şuanda da bonservis bedelimin yine yüksek olduğunu düşünüyorum. Menajerim ve hocamla konuşacağım. Hocamın benim kalmamı istediğini söylediğini biliyorum. Camia taraftar da beni seviyor, ama yine de hocamla konuşacağım.”

“YEDEK KALINCA ÜZÜLÜYORDUM..”
“İlk gittiğimde yedek kaldığımda üzülüyordum. Ama oradaki davranış ve bakış açısını görünce bu durum değişti. Üzüntü herkeste oluyor. Bendeki hırstan dolayı bazen aşırı tepki verdiğim de oldu. Hocamla daha önce konuştum, burada oynamadığım sürece milli takımda da sorun yaşayacağımı söyledim. Her zaman oynama isteğindeyim, tecrübem de var. Bir ara oynadım ve güzel de oynuyordum, sonra bir anda oynamamaya başladım. Neden oynamadığımı ben de anlamadım. Ancak hocaya sorduğumda, düşüncesinin bu olduğunu söyleyince, yapacağınız bir şey kalmıyor.”

-“HOCA ÖZÜR DİLEDİ”-
“Hocamız beni oyuna girmemden 3 dakika sonra sahadan aldığında daha farklı tepki de gösterebilirdim. Sonrasında benden defalarca özür diledi. Senle sorunum yok, taktik anlayış nedeniyle seni çıkarmam gerekiyordu dedi. O zaman da bir şey diyemiyorsunuz. İyi ki aşırı tepki vermeden soyunma odasına gittim. Sonrasında hocamız, ‘ben olsam daha farklı davranırdım, sen ise sabrettin teşekkür ediyorum’ dedi. Bazen oluyor futbolda, ben de öyle bakıyorum.”

-“KÜÇÜK TAKIMDA DA OYNARIM”-
Premier Lig’de her takıma kapım açık. Bizim tabirimizle ‘küçük takım’da da oynarım. Avrupa’da ise hedefi farklı takımları tercih ederim. Orada bir tercihim oluyor ama İngiltere’de olmuyor. İyi bir orta sahada daha da iyi olabilirim. Hücuma yönelik bir oyuncuyum. Daha iyi oyucularla daha iyi iş yaparsınız. Büyük şeyler yapmaya çalıştım, zaman zaman iyi şeyler de yaptım..”

-“ÇOK GÜÇLÜLER, ONLARDAN KORKARSINIZ..”-
“Sahaya çıktığımda mücadeleyi seven bir oyuncuyum. Ama ilk zamanlarda diğer oyunculara sahade nedense yetişemedim. Fizik olarak bizden çok üstünler. İlk Tugay abiyle karşılaştım, maça çıktım 15 dakika sonra yoruldum. Hem mücadele ediyorlar, hem koşuyorlar, hem de topu koşturuyorlar. Orada ikinci yarıdan sonra daha da çok yoruldum. Bizim onlara göre baya bir eksiğimiz var dedim ve zorladım. Dönem dönem bazı oyuncular ve takımlar arasında uçurum oluyor. Ama çok büyük bir uçurum da yok. Herkes herkese puan kaybedebiliyor. Ben Gerrard’ı çok beğenen bir oyuncuyum. Hücum ve defansif olarak çok farklı. Fabregas’ı da sayabiliriz. Arsenal zaten inanılmaz bir futbol anlayışına sahip. Rooney, Drogba da güçlü, istekli isimler. Saha içinde belli dönemlerde onlardan korkabilirsiniz. Sadece elini koyması bile sizin ona yaklaşamamanız demek. Onlarla oynamak çok zevkli. Fizik yapıları bizden çok farklı. Ancak ben de şuan daha güçlüyüm, öyle hissediyorum. Ama onların bu fizik için ne yaptıklarını, ne yediklerini ben de bilmiyorum. Bazı oyuncular çok güçlüler. Ama çok çalışıyorlar.”

-“İDMAN ÖNCESİ HEPSİ ÇALILŞIYOR..”-
“Ben erken gidiyorum tesislere. Ancak gidiyorsunuz, soyunma odasında oyuncu bulamıyorsunuz. Herkes fitnessda.. En kötüsü bisiklet çeviriyor, biri eksik yerini çalıştırıyor. 4-5 fizyoterapist de sizin ne yapmanız gerektiğinizi, eksiklerinizi söylüyor. İdmana 40 dakika kala soyunma odasında kimse olmuyor yani. Herkes kendi eksiğini de biliyor. Fizik olarak da güçlüler..”

-“ARTIK DAHA KONTROLLÜYÜM”-
“Eksik bir yanım olsa da artık genç değilim. Ancak hırsımdan dolayı bazen kendimi çok fazla yorduğum oluyor. Onu aşağı çekmeye çalışıyorum. Kendinizi çok yorunca, topla mücadelenizde verim alamıyorsunuz. Mücadele, hırs anlamında kendimi iyi hissettiğimde takıma daha çok katkı sağlıyorum. Ama şuan biraz daha kontrollüyüm.”

-“NEREDE OYNASAM DİYORUM..”-
“Oynadığım takımlarda farklı bölgelerde görev almam benim için avantaj aslında. MBoro’da ön libero gibi de oynadım. Dönem dönem eksik oyuncu olduğunda hocalar beni orada da kullanıyorlar. Zaman zaman ben de diyorum nerede oynasam diye.. Ama hücum ağırlıklı oynamayı seviyorum.”

-“FENERBAHÇE TEKLİFTE BULUNUYOR..”-
“Fenerbahçe’den başkan ve yönetimle her zaman görüşüyorum. Şu ara Aykut hocamla da görüşüyorum. ‘Her zaman sana kapımız açık’ teklifinde bulunuyorlar. Benim de söylememe gerek yok onlar da biliyor. Kararıma saygı duyuyorlar. Şuan dönmeyi düşünmüyorum. Orada kalıcı olmak istiyorum, daha yapacak işim var diye düşünüyorum. Orada keyif alıyorum ama Fenerbahçe’yi de özlüyorum.”

-“SON MAÇTA ÇOIK KÖTÜ OLDUM”-
“Fenerbahçe’nin son maçında stattaydım. Sakarya’nın küme düşme maçından sonra da çok kötü oldum. Sadece o son maç değil, bütün maçlarda taraftar gibiyim, fazla heyecanlanıyorum. Son maçta da o yüzden çok kötü oldum. Beni görseydiniz anlardınız..”

-“FENERBAHÇE’DEN BAŞKASI OLMAZ..”-
“Fenerbahçe dışında, Türkiye’den başka ekiplerle görüştüğüm dönemler oldu. Ancak kendilerine teşekkür ettim, dönersem de sadece Fenerbahçe’ye döneceğimi söyledim. İnsanlar farklı şeyler söyleyebilir. Ama dönmek istediğimde Fenerbahçe’den başka takım olabilir mi bilmiyorum. Duygularım buna el vermez.”

-“DUALARIM ONLARLA”-
“Aykut hoca geçen sene camianın içindeydi. Daha önceki takımlarında güzel futbol oynatan, mücadele gücü yüksek ekipler yarattı. Ona karşı sevgi ve saygı da takım içinde üst düzeyde. Şuanda keyifli bir ortamdalar. Ben başarılı olacaklarını düşünüyorum. Dualarım onlarla olacak.”

-“SABIRLI OLMAMIZ LAZIM”-
“Dünya Kupası’nı izliyorum, izleyince de üzülüyorum. Orada olabilirdik diye üzüntülüyüm.. Ve bu nedenle de bazen keyif almıyorum maçlardan. Biz her katıldığımız turnuvaya hep renk kattık, orada da olsak renk katardık. İzlediğinde insan rahatsız oluyor bu nedenle… Turnuvalara katılma şansını siz yaratırsınız. Ama biz biraz sabırsızız. Bir başarısızlıkta her şeyi değiştirmek istiyoruz. Bence en büyük eksiğimiz de o. Biraz sabırlı olmamız lazım. Şuan elenen takımların duruımu bizden daha kötü. Biz hangi turnuvaya katılırsak renk veriyoruz ama her zaman da katılamıyoruz. Katılamadığımızda da her şeyi değiştiriyoruz..”.

-“HİDDİNK BAZI YOKLADI”-
“Hiddink’le ilk kampımızda her şey güzeldi. Bizi uzaktan izledi, nabız yokladı bence. Neler olduğunu görmek adına böyle yaptı sanırım. Zaten Oğuz hocadan her türlü bilgiyi almıştır.. Bulunduğu her takımda çok sevildi. Oynattığı futbolla da beğeni topladı. Zaten takım olarak çok iyi ortamımız var. Bu ekip içerisinde de hocamızla başarılı oluruz.”

-“ARDA HER LİGDE OYNAYABİLİR”-
“Arda ile her zaman görüşüyorum. Arda kardeşim gibi. Onla eğlenceli zamanlar da geçiriyoruz. İngiltere’ye gelip bu futbolu görmesi için konuştuğum da oldu. Ama başka Avrupa takımlarına gidecek yeteneğe sahip. Yine de ben İngiltere’de olmasını isterim. Arda her ligde başarılı olabilir. Artık o kendisine bağlı. O yeteneğin varsa her ligde oynayabilirsin.”

-“GÖKHAN SAĞ BEK İÇİN ÇOK FAZLA”-
“Gökhan Gönül bir sağ bek için bence çok fazla. Sabri de bu şekilde, hep hücumu düşünen oyuncular. Sağ bekler önce görevini yapar Avrupa’da. Ekstra bir şeyler yapanlar da da iyi yerlere geliyor zaten. Bizde bir çok yetenekli isim var. Ama kendilerini hazır mı hissetmiyorlar, fırsat mı yok bilemiyorum. Ama bir an önce adım atmalarını istiyorum. Mehmet Topla şuan adım attı, bence çok isim var bu şekilde.. Tabii ki. Ligi ve Milli takımda olmak önemli. Bizim ligimizi dışarıdan çok takip etmiyorlar. Ancak fırsat varsa, bence gidersiniz. Pasaport önemli değil.”

-"PİŞMAN DEĞİLİM"-
“M’Boro kararımdan pişmanlık duymadım. ‘Gitti pişman oldu’ sözleri vardı basının, ama sonra herkes izlemeye başladı. Bonservisim elimde birkaç takım zor buldum. Sonra bonservisim olmasına rağmen çok fazla takım talip oldu. Son anlarda oldu transferim, federasyon bir takıma transfer yasağı koydu, yoksa oraya gidebilirdim.”

ajansspor

NOYAN
07-06-2010, 21:18
-“SON MAÇTA ÇOIK KÖTÜ OLDUM”-
“Fenerbahçe’nin son maçında stattaydım. Sakarya’nın küme düşme maçından sonra da çok kötü oldum. Sadece o son maç değil, bütün maçlarda taraftar gibiyim, fazla heyecanlanıyorum. Son maçta da o yüzden çok kötü oldum. Beni görseydiniz anlardınız..”

bunu biliyorum, videosu vardı :)