PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızıl Çin’e lanet yağdı


Melancholy
07-06-2010, 13:21
http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2010/07/06/169270/kizil-cine-lanet-yagdi-spot-0.jpg


Geçtiğimiz yıl 5 Temmuz'da Doğu Türkistan (Urumçi)'de gerçekleştirilen katliamın birinci yılı nedeniyle Çin protesto edildi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılan gösterilerde Çin yönetiminin Doğu Türkistanlılara yönelik uyguladığı şiddet ve katliamlara son vermesi çağrısında bulunuldu.


Gerçek devlet terörü



Çin'in Türkistan'ın Urumçi şehrinde, 5 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirdiği katliamın birinci yıldönümünün yaşandığını hatırlatan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, "Bin 500'den fazla Türk'ün katledildiği, 10 binin üzerinde insanın tutuklandığı kanlı olayları unutmadık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen tutuklananlara yapılan işkence ve tutukluların akıbeti hala belli değil" dedi.

Doğu Türkistan'a özgürlük



Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde yaşayan Uygur Türkleri, Çin'in Urumçi bölgesinde geçen yıl 5 Temmuz'da meydana gelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, 2000'e yakın kişinin de yaralandığı kanlı olayların 1'inci yıldönümü nedeniyle Paris'te bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl 5 Temmuz'da Doğu Türkistan (Urumçi)'de gerçekleştirilen katliam birinci yılı nedeniyle protesto edildi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılan gösterilerde Çin yönetiminin Doğu Türkistanlılara yönelik uyguladığı şiddet ve katliamlara son vermesi çağrısında bulunuldu. Ankara'da Çin konsolosluğu önünde çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen protesto eyleminde konuşan Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan yardımcısı Seyit Tümtürk, Çin yönetiminin 61 yıldan beri Doğu Türkistan'da sistematik olarak asimilasyon politikası uyguladığını bildirdi. Her geçen gün Doğu Türkistan sorununun daha tehlikeli bir aşamaya geldiğini belirten Tümtürk, Çin hükümetinin bölge halkının endişelerini azaltacak girişimlerde bulunmasını istedi. 5 Temmuz olaylarından dolayı Çin hükümetinin hiçbir işlem yapmadığını kaydeden Tümtürk, şunlardı söyledi: "Çin devlet terörünün tekrarlanmaması için başta BM olmak üzere AB, AGİT, İKÖ, hatta ŞİÖ gibi uluslar arası kuruluşlar gerekli önlemlerin alınması için Pekin nezdinde girişimlerde bulunmalıdır. Pekin yönetiminin 5 Temmuz Urumçi olayları ile ilgili devam ettiği söylenen mahkeme ve duruşmaları konuk olarak izleme ve gözaltında tutanların insani ihtiyaçlarının tarafımızdan giderilmesi taleplerimizin kabul edilmesini iyi niyet girişimi olarak ilan edeceğimizi bildiririz."

Doğu Türkistan'a özgürlük



Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde yaşayan Uygur Türkleri, Çin'in Urumçi bölgesinde geçen yıl 5 Temmuz'da meydana gelen ve 200 kişinin hayatını kaybettiği, 2000'e yakın kişinin de yaralandığı kanlı olayların 1'inci yıl dönümü nedeniyle Paris'te bir araya geldi. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösteri yürüyüşünde göstericiler, katliam ve azınlıklara yapılan insanlık dışı baskıları kınadılar. Başkent Paris'teki Eyfel kulesi karşısında bulunan "TrocadÈro " meydanında bir araya gelen göstericiler, ellerinde Doğu Türkistan bayraklarıyla Çin'in Paris Büyükelçiliği temsilciliği önüne kadar yürüdü. Gösterilere Fransa'da öğrenim gören Uygur Türk'ü öğrenciler, Almanya, Hollanda, İngiltere, Belçika, İsviçre ve İspanya'da sürgünde yaşayan Uygur Türkleri tarafından kurulan Dayanışma Dernekleri temsilcileri ile Uluslararası Af örgütü'nün Fransa temsilcileri katıldı. Urumçi'deki Uygur katliamının 1'inci yıl dönümünde, Doğu Türkistan'da hala baskıların ve tutuklamaların sürdüğünü dile getiren konuşmacılar, uluslararası kurum ve kuruluşları, Çin zulmünü durdurmaya davet ettiler. Göstericiler, yürüyüş süresince, Çin terörünü lanetleyen sloganlar attılar. Uygur Türkleri'nin Paris'teki gösterisine, Fransa'da yaşayan Türkler de destek verdi. Fransız polisinin Çin'in Paris Büyükelçiliği önüne barikat kurmasına tepki gösteren bazı Uygur Türkleri, "Bizi Çin teröristleriyle karıştırma Fransa " şeklinde slogan attılar. Göstericiler, polisin gösteri süresinin bittiğini belirtmesi üzerine olay yerinden ayrıldı.

Gerçek devlet terörü



Doğu Türkistan'ın Urumçi şehrinde, 5 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirdiği katliamın birinci yıldönümünün yaşandığını hatırlatan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, "Bin 500'den fazla Türk'ün katledildiği, 10 binin üzerinde insanın tutuklandığı kanlı olayları unutmadık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen tutuklananlara yapılan işkence ve tutukluların akıbeti hala belli değil" dedi.

5 Temmuz'da yaşanan olayların, insanlık tarihinde eşi benzeri olmadığına vurgu yapan Avşar, "Yaşanan olay Müslüman Türk'e yapılınca kimsenin kılı bile kıpırdamıyor. Yıllarca açlık, sefalet ve baskı altında yaşayan insanlar hala zulüm altında inliyor. Dünya seyrediyor" diye konuştu.

"Gerçek devlet terörü bu" diyen Avşar, 5 Temmuz'da yaşanan bin 500'den fazla insanın sopalarla, kurşunla ve linç edilerek öldürüldüğünü söyleyerek, yapılanın bir devlet terörü olduğunu kaydetti. Avşar, "Zulüm Türk'e yapılınca kimse ses çıkarmıyor. Çin yıllarca Uygur Türklerini asimile ediyor, katlediyor. Ne one minute diyen var ne de olayı BM'ye götüren var. Uygur Türkleri kaderine terk edilmiş durumda. Dünyanın ve Müslüman devletlerin bu çifte standardı anlaşılabilir gibi değil" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylardan ve devletlerin takındığı tutumdan dolayı, Türk'ün Türkten başka dostu olmadığının bir kez daha ispatlandığını işaret eden Avşar, "Yaşanan hadiselere Türk milleti gereken tepkiyi göstermiş ve davaya her zaman sahip çıkmıştır. Ancak, yüce milleti yönetenler hala duyarsızdır. Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı Uygur Türklerinin Doğu Türkistan'da yaptıkları onurlu mücadele ve dış dünyadaki kan kardeşlerinin destekleriyle olacaktır. Zulmün hiçbir zaman abat olmayacağını hatırlatarak 5 Temmuz olaylarını gerçekleştiren terörist ve katil Çin'i şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuşmasına son verdi.

Milli Gazete

NOYAN
07-09-2010, 21:31
Allah yar ve yardımcıları olsun.

http://fizy.com/s/17kamd