PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 7 | Tanıtım


NOYAN
07-06-2010, 13:27
http://www.sevenforums.com/attachments/general-discussion/18346d1247628654-default-windows-desktop-background-wth-win7-wallpaper-large.jpg

Windows 7 (önceden Blackcomb ve Vienna kod adlı) Microsoft Windows'un şu an geliştirilmekte olan sürümü. Microsoft tarafından kişisel bilgisayarlar, ev işyeri masaüstüler, dizüstüler, medya merkezi bilgisayarlar ve Tablet PC'lerde kullanılmak için çıkarılacak bir işletim sistemidir.

Microsoft, geliştirme sürecinin 2007 yılından itibaren en az üç yıl sürecek bir zaman çerçevesi planlıyor. Çıkış tarihi son açıklamalara göre Aralık 2009 olarak belirlenmiştir.

Neden "7"?

Microsoft, bu işletim sisteminin adını neden Windows 7 olarak belirlediğini Windows Vista Team Blog sitesinde açıklamıştır: Windows'un ilk yayımı Windows 1.0, ardından Windows 2.0, daha sonra Windows 3.0 ve 3x serisinin alt sürümü Windows 3.1, ana sürümleri 4.0 olan Windows 95 ve Windows NT 4.0 , sürümü numarası 4.0.1998 olan Windows 98 ile Windows 98 SE , Windows 2000 ve Windows XP sürümü 5 serisi, Windows Vista'nınki 6.0 ve Windows 7'ninki de 7'dir.

Beta

Şu an, en son beta sürümü (build 7022) resmi siteden indirilebilmekte olup, bazı yerlere build 7032 sürümü de sızmıştır. Ama bu sızdırılan sürümde yeni simgeler ve temalar haricinde başka yenilik yoktur.

Sürümler

Windows 7, 6 farklı sürümde piyasaya sürülecek:


Windows 7 Starter

En düşük sürüm Starter olacak ve tüm dünyada, yeni bilgisayarlarla birlikte satışa sunulacak. Starter sürümünün en büyük dezavantajı, aynı anda 3'den fazla uygulamanın çalışmasına izin vermiyor olması. Aslında buna dezavantaj demek pek doğru olmaz; çünkü MS, büyük ihtimalle Starter'ı netbook'larla birlikte sunmayı planlıyor. Düşük performans sunan netbook'larda sorun yaşamak istemeyen yazılım devinin böyle bir yolu seçmesi çok da şaşırtıcı değil.


Windows 7 Home Basic

Home Basic sürümü, sadece gelişmekte olan pazarlarda satışa sunulacak. Bu anlamda, Vista'nın Starter sürümünün yerini alması bekleniyor. Microsoft, Vista Starter sürümünü sadece gelişmekte olan pazarlarda satışa sunmuştu. Gelişmiş araç çubuğu Home Basic'de yer alacak; ancak Aero ya da multi-touch gibi özelliklere yer verilmeyecek.


Windows 7 Home Premium

Ev kullanıcıları için geliştirilen 2 sürümden ilki olan Home Premium, Aero arabirimi, gelişmiş format desteği, multi-touch desteği gibi ek özelliklerle birlikte gelecek.


Windows 7 Professional

Windows XP ile tanıdığımız Professional sürümü Vista ile ortadan kalkmıştı. Microsoft, ev kullanıcıları için sunduğu ikinci Windows 7 sürümünde yine Professional adını kullanacak. Home Premium'un tüm özelliklerine sahip olacak olan sürüm, bunun yanında EFS desteğine ve gelişmiş yedekleme seçeneklerine sahip olacak.


Windows 7 Ultimate

Adından da anlaşılabileceği gibi, Ultimate sürümü mevcut tüm özellikleri barındıracak. Professional sürümünden en büyük farkı ise, BitLocker veri koruma desteği de sunacak olması. Bunun yanı sıra, Ultimate sürümünde sunulacak olan ağ seçenekleri alt sürümlerden çok daha zengin olacak.


Windows 7 Enterprise

Bir bakıma Vista Business'ın yerini alacağı söylenebilir. Ultimate sürümü ile aynı özelliklere sahip olacak; farklı olarak, özellikler iş yerleri için toplu lisanslamaya izin verecek.
Bir bakıma Vista Business'ın yerini alacağı söylenebilir. Ultimate sürümü ile aynı özelliklere sahip olacak; farklı olarak, özellikler iş yerleri için toplu lisanslamaya izin verecek.

Özellikler

Windows kullanıcıları, Windows 7 ile Windows Vista'ya göre daha hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayarlarını çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler. Microsoft'a göre, gelişmiş Görev Çubuğu ile uygulamlar arasında geçiş yapmak bir eğlence hâline dönüşecek; yeni araç çubuğu ile kullanıcıların, programlar ve belgeler arasında daha rahat ve hızlı bir şekilde dolaşmak mümkün olacak.[kaynak belirtilmeli] Windows 7 ile yeni Windows Aero özellikleri, temiz bir masaüstü daha az uyarı ekranı anlamına geliyor.

Windows 7'nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar, zaman verimliliğini artıracaklar. Çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının bilgisayar ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza hızlı biçimde ulaşmasını sağlıyor.

alıntıdır