PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum'dan sert türban tepkisi


kayısıkentli
02-04-2008, 13:45
Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, "Bu yüce milletin manevi değerlerini görmezden gelmek bu topluma ihanetle eş değerdir." dedi

Üniversite rektörlerinin başörtüsüne karşı tutum ve davranışlarına tepki yağmaya devam ediyor. Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, "Bu yüce milletin manevi değerlerini görmezden gelmek bu topluma ihanetle eş değerdir." dedi.
Yıllardır Türkiye'de problem haline getirilen başörtü meselesini millet olarak üzüntüyle izlediklerini belirten Diva- Sen Şube Başkanı Osman Temel, 2 siyasi partinin üniversitelerde başörtüsünü problem olmaktan çıkartmak için attıkları adımı desteklediklerini söyledi. Üniversitelerde başörtüsü sorununun çözümünü istemeyen bazı odak ve üniversite rektörlerinin suni krizler, suni gündemler ve niyet okuyuculuğu yaparak ülkede kaos oluşturmak istediklerine vurgu yapan Temel, söz konusu kişi ve kurumları toplumun içine fitne sokmakla suçladı.
Hiç kimse ve hiçbir kurumun konumu ve makamı ne olursa olsun bazı kanunların arkasına sığınarak kendi yorumlarına göre dini ve hukuki fetva vermeye yetkisinin bulunmadığına da dikkat çeken Temel, "Bazı üniversite rektörleri kafalarına göre fetva verip toplumu germesinler. Milletimizin arasında fitne ve tefrika oluşturmasınlar. Başörtüsü serbest olursa toplumda çatışma olur diyenlerin toplumdan ne kadar uzak ve kopuk oldukları bu olaylarla da bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi.
Temel, "Üniversite rektörleri birazcık halkın arasına inebilseler bırakın çatışmayı, başı açık öğrencilerle, başı kapalı öğrencilerin aynı dairelerde, aynı yurtlarda aynı odaları paylaştıklarını, çarşıda pazarda kol kola gezdiklerini göreceklerdir. Üniversite kampüs kapılarına kadar kardeşçe gittiklerini göreceklerdir. Üniversitelerimiz başörtüsü gibi en masum insan hakları ve inanç hürriyeti içerisindeki bir meselede, siyasi mülahazalar, ideolojik yaklaşımlar yüzünden bilim ve eğitimden uzaklaştırılmamalıdır. Üniversitelerin görevi bilim üretmektir. Hayatı yaşanabilir kılmaya yardımcı olmaktır. Milletin inancına savaş açmak değildir. Çağdaşlığın giyim kuşamda değil, bilimde ve teknolojide ilerlemek olduğunu başörtüsüne karşı olan rektörler ve diğer odaklar anlamalıdır." şeklinde konuştu.

(Cihan)