PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP'nin yerel seçim hedefi 'büyük'


kayısıkentli
02-04-2008, 13:42
Halen 243 belediyeye sahip olan MHP, önümüzdeki yerel seçimlerde öncelikle 16 büyükşehir belediyesini almak istiyor. Peki MHP'nin öncelikle almak istediği yer neresi?

Milliyetçi Hareket Partisi, 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerin öne çekilme ihtimalini göz önünde bulundurarak, yerel seçimlere yönelik çalışmalar için kolları sıvadı. Yerel seçimler için iddialı hedefler ortaya koyan MHP, ülke genelinde halen 243 belediyeye sahip bulunurken, önümüzdeki seçimlerde de yaklaşık 3 bin 200 belediyenin tamamında da seçime girecek. Ancak MHP’nin öncelikli hedefini “16 büyükşehirde seçimi almak” oluşturuyor. Büyükşehir belediyeleri içinde ise özellikle Ankara, MHP için büyük önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde yerel seçimlere yönelik eğitim çalışmalarını başlatmaya hazırlanan MHP, aday arayışını şimdiden başlatırken, adaylarda da öncelikli olarak “Hizmete yönelik projelerinin olup olmadığı”na bakılacak.

AKP’nin yaklaşık 1 yıl öncesinden yerel seçim hazırlıklarını başlatması, “Yerel seçimlerin öne çekilmesi” beklentilerini artırırken, MHP de, seçim hazırlıkları için start verdi. Yerel seçimlere yönelik yürüttükleri hazırlık için ANKA’ya bilgi veren MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP’nin halen 243 belediyeye sahip olduğunu ancak bunlar arasında il ya da Büyükşehir bulunmadığını bildirdi. Yaklaşık 3 bin 200 belediyenin tamamında yerel seçimlere gireceklerini bildiren Çobanoğlu, “Hedefimiz 16 büyükşehir” dedi.
-“ANKARA’DA İDDİALIYIZ”-

MHP, 16 büyükşehirde yerel seçimleri alma hedefini koyarken bu belediyeler içerisinde ise Ankara ilk sırada yer alıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, 3 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önce Refah Partisi ardından da AKP’nin elinde olduğunu belirten Çobanoğlu, “Artık Ankara’nın AKP’nin elinden kurtarılma ve belediye başkanının yenilenme zamanı” diye konuştu.

-BELEDİYELERİN SEÇİM ÖNCESİ BİRLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ-

AKP’nin önümüzdeki günlerde 900’ün üzerinde belediyeyi kapatmasının sözkonusu olduğunu hatırlatan Çobanoğlu, MHP olarak seçim öncesi böyle bir girişimi doğru bulmadıklarını söyledi. Çobanoğlu, “Bu belediyeler birleştirilse bile devletin üzerinden yükü kalkmayacak” dedi.

-“GÜNEYDOĞU’DA HİZMET DEĞİL BAŞKA FAKTÖRLER SÖZKONUSU”-

Çobanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarına verdiği “Diyarbakır’ı istiyorum” talimatı ile Güneydoğu’daki belediyelere yönelik başlayan tartışmaları ise “Elbette ki o bölgedeki illerde de aday göstereceğiz ve çalışmalar yürüteceğiz. Geçen seçimlerde de Diyarbakır’da nitelikli adaylarımız vardı ancak maalesef Güneydoğu ve doğuda hizmetten çok başka faktörler önde gidiyor ve tercihler de buna göre yapılıyor” diye konuştu.

-“AKP’NİN AKADEMİSİ GÖSTERMELİK”-

MHP’li Çobanoğlu, hafta sonunda Başbakan Erdoğan’ın da katılımı ile açılan AKP Yerel Yönetimler Akademileri’nin ise “göstermelik” olduğunu savundu. AKP’yi bu şekilde kamuoyunun gözünü boyamaya çalışmakla eleştiren Çobanoğlu, MHP olarak önümüzdeki günlerde eğitim çalışmalarını başlatacaklarını ve adayları da “Hizmete yönelik projeleri olanlar” arasından belirleyeceklerini kaydetti.

ANKA

morciii
02-04-2008, 13:43
inşallah hadi bakalım....

kayısıkentli
02-04-2008, 13:46
boşuna oynuyo...alamaz......

morciii
02-04-2008, 13:48
görecez...

kayısıkentli
02-04-2008, 13:52
boşuna umutlanmayın yani;)

morciii
02-04-2008, 13:54
umut etmek kötü bişi değil kayısı...
:)

kayısıkentli
02-04-2008, 14:00
orası öle canım.....ama işte böle kendini avutmakta kötü oluo:D:V:

morciii
02-04-2008, 14:02
orası öle canım.....ama işte böle kendini avutmakta kötü oluo:D:V:

:V: siyasi konuları bu yuzden sevmiyorum işte....

neysee çok uzatma istersen

kayısıkentli
02-04-2008, 14:06
ne oldu artışacakmısın benle.....ben hayatta kimseyle siyaset tartışmam....işim lmaz..kimseyi siyasi görüşü yüzünden ne kırarım nede hor görürüm....herkese saygım vardım..her görüşe..;)