PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Korkutan provokasyon!' uyarısı


kayısıkentli
02-04-2008, 13:39
Star gazetesi Yazarı Şamil Tayyar, bugünkü yazısında önemli bir iddiayı ortaya attı: "Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce olduğu gibi cinayete varan eylemlerle karşılaşabiliriz."

Başörtüsünün üniversitelerde serbest kalmasına yönelik adım bazı kesimleri rahatsız etti. Başörtüsü yasağının kaldırılmasının önüne geçmek isteyen derin çevrelerin özgürleşme adımının önünü kesmek için korkunç adımlar atabileceği iddia edildi.

Star gazetesi Yazarı Şamil Tayyar, bugünkü yazısında önemli bir iddiayı ortaya attı: Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce olduğu gibi cinayete varan eylemlerle karşılaşabiliriz.

Türkiye’nin başörtüsü tartışmasıyla birlikte yüksek gerilimli bir sürece girdiğinin altını çizen Tayyar, normalleşmenin sağlanması için sağduyu sahibi herkese büyük sorumlulukların düştüğünü belirtti.

Başörtüsü yasağının kalkmasını isteyen kesimlerin galibiyet hırsıyla değil ‘fair play’ duygusuyla adım atması gerektiğini vurgulayan Tayyar, “Tartışmanın hangi boyutunda olursak olalım, tahrik edici yaklaşımlardan uzak durmalıyız.” uyarısında bulundu.

Bu süreçte ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin provokatif eylemlerle tansiyonu artırmak isteyebileceğini ifade eden Tayyar, şöyle yazdı:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce olduğu gibi cinayete varan eylemlerle karşılaşabiliriz. Üniversitelerde, sokaklarda, iş yerlerinde velhasıl her yerde ‘mahalle baskısı’ imajına lojistik destek sağlayacak argüman çabası artabilir. Kötü kokular alıyorum. Aman dikkat...”
Star gazetesi-Bugün

morciii
02-04-2008, 13:41
doğru sölemiş....