PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaman Fark


ĄηêŁkå39™
06-28-2010, 13:52
Kocaman Fark

http://ajansspor.com/resim/aykutkocaman_01.jpg

Aykut Hoca’nın 3 silahşoru Alex, Emre, Özer olacak ve kaptan artık direkt santrforda oynayacak. M.Topuz’u takımın jokeri haline getirecek olan Kocaman, ‘hızlı’ oynamayana formayı unutturacak.

F.BAHÇE yönetiminin önceki gün resmi ağızdan ismini açıklamasıyla rahata kavuşan Aykut Kocaman, artık yakında yürürlüğe koyacağı icraatlarını da su üzerine çıkarmaya başladı.. Sarı-lacivertlilerin saha içi organizasyonunu, düzenini ve kimyasını olumlu yönde değiştirmek isteyen Kocaman, bu yönde ilk kararlarını da aldı.. İşte F.Bahçe’de önümüzdeki günlerde yaşanacak Kocaman değişiklikler:

ÜÇ SİLAHŞOR
AYKUT Kocaman takımdaki en büyük gücü olarak Alex, Emre Belözoğlu ve Özer Hurmacı’yı görüyor. Bu 3 isimle kamp sırasında özel olarak ilgilenecek ve takımın iskeleti olduklarını, artık onlardan beklentinin daha rını söyleyecek. Takımın pas kurgusunu 3 yıldız oyuncunun üstüne kurmayı düşünen Kocaman, onlarla birlikte çalışıp istediklerini birbir ezberletecek.

ALEX SANTRFOR
KOCAMAN’IN  bir başka farklılığı ise kaptan Alex’te olacak. 6 sezondur forma giydiği F.Bahçe’de hep serbest adam, 10 numara ve oyun kurucu görevinde oynayan Brezilyalı artık takımım çift forvetinden biri haline gelecek. Alınması birkaç güne kadar netleşecek santrfor ile birlikte direkt forvet olarak forma giyecek olan Alex, böylece ceza sahası içinde daha etkili olabilecek.. Yani artık F.Bahçe taraftarları daha çok gol atan bir Alex de Souza izleyecek.

HENRY BİLE YEDEK
AYKUT hoca, takımda 23 ila 24 arası futbolcu düşünüyor.. Hepsinin ilk 11 ayarında futbolcu olmasını isteyen Kocaman, 3 ayrı kulvarda yapılacak yarış sırasında tüm futbolcuları kullanarak, Daum döneminin üstünü örtecek.. Yani artık forma haketdenin, formu yerinde olananın olacak. Ve yedek kalan futbolcular sitem ettiğinde “Henry de yedek kalıyor” gibi örneklerle onları da küstürmemeye gayret gösterecek. Güiza, Cristian, Santos gibi önemli isimler de zaman zaman yedek kaldığı gibi yeni gelenler de kulübüde yanında oturabilir..

JOKERİ TOPUZ
AYKUT Kocaman, Mehmet Topuz’u da taraftara farklı izlettirmek istiyor. Daum döneminde sağ kanat ve sağ bek oynayan Mehmet Topuz orta sahanın vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Aynı zamanda da takımın jokeri olacak. Gerekirse sağ bek, sağ kanat, sakatlık ve cezalı durumuna göre Özer ile birlikte Alex’in yerinde de oynayacak.

HIZLI OLMAYAN...
KOCAMAN’IN oyun stratejisi hıza dayalı olacak. Pas alışverişinin hızlanması için özel çalışmalar uygulayacak olan Kocaman, hızlı düşünme ve hızlı oyun mantalitesini de takıma yükleyecek. Kocaman’ın buradaki düşüncesi net; kardeşi bile olsa hızlı olacak. Aykut Hoca ve ekibinin öncelikle amacı hızlı ve keyif veren futbol oynayarak yıllardır özlenen tabloyu taraftara yansıtabilmek.

18 SAAT MESAİ
AYKUT Hoca, takımda bu kadar köklü değişiklikler yapabilmek için kendisini ve ekibini de yormaya hazır. Bu yüzden günlük ortalama 18 saat mesai yapacaklar. Özel ve bireysel yaşam, oyuncuların yediğinden, giydiğine kadar her şey kontrol altında tutulacak. Ayrıca takımda yer alan yabancılara da özel danışman verilecek.

ADIM ADIM TAKİP
SAMANDIRA’YA yeni kurulan bir sistem var. Antrenman sahasındaki bütün direklere yerleştirilen bu takip mekanizması hangi oyuncu ne kadar çalışıyor, ne kadar koşuyor, idmandan kaytarıyor mu gibi sorulara rakamlarla cevap verebiliyor.. Ve bu da Aykut Kocaman’ın takım üzerindeki eksikleri söylerken en büyük kozu olacak.