PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yunanistan : 0 Arjantin : 2


Melancholy
06-22-2010, 23:35
http://www.ajansspor.com/resimv3/messi_arjantinelisareti.jpg


Maradona'nın Arjantin'i, 2010 Dünya Kupası'nda Yunanistan'ı da devirerek 3'te 3 yaptı, ikinci turun yolunu tuttu!

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda Arjantin, Yunanistan'ı 2-0 yenerken grup lideri olarak bir üst tura yükseldi.


Başta Messi olmak üzere yıldızlarla dolu kadrosuna rağmen oynadığı futbolla eleştirilen Arjantin, Yunanistan engelini de geçmeyi başardı. Müthiş hücum hattına rağmen güçlü Yunan savunmasını geçmek oldukça zorlanan Tangocular'a galibiyeti getiren gol Demichelis'ten geldi.

Maçın genelinde rakibine üstün bir oyun sergileyen Arjantin, ilk yarıdaki her gol girişiminde kaleci Tzorvas ve Yunan savunmasına takıldı. İlk devrede Veron'un yaklaşık 30 metreden müthiş şutunu kaleci son anda kornere çelerken yakın bir noktadan Messi'nin vuruşunda sahnede yine Tzorvas vardı. Agüero'nun bulduğu pozisyonlarda ise savunma geçit vermedi. Yunanistan ise Samaras'la tkili olmaya çalışsa da devre 0-0'lık eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda da vites düşürmeyen Arjantin'in organize geliştirdiği atakları Yunan savunması bitirirken beklenen gol bir köşe vuruşundan geldi. 78. dakikada köşe vurşunu Messi kullanırken ceza sahası içinde oluşan karambolde topu ağlara gönderen Demichelis, Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Bu arada 86. dakikada nefis çalımlarla ceza sahasına giren Messi'nin sert şutu direkten geri geldi. 89. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Messi, iki savunmacıyı geçerek ceza yayından yaptığı güzel vuruşu kaleci Tzorvas çelmeyi başarsa da dönen topu Palermo tamamladı ve skoru ilan etti: 2-0.

Bu sonuçla B Grubu'nda 9 puana yükselen Arjantin, grup lideri olarak 2. tura çıkarken Yunanistan, turnuvaya veda etti.

(Ligtv.com.tr)