PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk ün Türk Tarihi Hakkındaki Düşünceleri


*fanii*
02-03-2008, 15:14
1 - Türk Hun İmparatorluğu Teoman Ve Mete Hakkında
Ulu Önder Mustafa Kemal, Hun İmparatorluğunu anlatıyor:

Büyük Hun İmparatorluğunun bizce malum olan hakanı Teoman’dır.Teoman, (m.s.) 13.yy. başında yaşamış büyük bir kahramandır.Çinliler bu kahramanın Çin’de İmparatorluk kurmuş büyük Türk hakanlarının neslinden geldiğini iddia ederler.Teoman’ın oğlu Mete de büyük bir hakandır.O,doğuda Kadırgan dağlarından batıda Hazar Denizi-ne kadar,kuzeyde Sibirya’dan güneyde Himalaya eteklerine kadar Büyük Hun İmparatorluğunu genişletti.Çin’i birçok seferde mağlup etmiş ve Çin İmparatorunu sığındığı kalede kuşatmıştır.

Bence Mete çok büyük bir kumandandır.Fakat düşünülürse Teoman ondan daha büyüktür çünkü her şeyi hazırlayan odur

2 - Tümur Han Hakkında
Ben Timur zamanında olsaydım,onun yaptığını yapabilir mi idim?Onu bilemem fakat o benim zamanımda olsa idi belki de benden daha iyisini yapabilirdi.

3 - Yıldırım Bayezid Hakkında
Bir gün ressamlar kahramanlık simasını kaybederlerse alsınlar Yıldırım’ı çizsinler

4 - Osmanlı Devleti'nin Yıkılış Nedeni
Mustafa Kemal'e göre Osmanlı Devleti'nin yıkılış sebebi:

Tarihimizle müsbettir ki,şimdiye kadar nihayetsiz zaferler elde etmişizdir.Tarihimiz bir çok parlak muzafferiyetler kaydeder.Fakat zaferle beraber her şey bırakılmış ve semerelerini toplamağı ecdadımız ihmal etmiştir


Türk Çocukları Ve Milli Tarih:
Türk çocuklarında kabiliyet her milletinkinden üstündür.Türk kabiliyet ve kudret-inintarihteki başaıları meydana çıktıkça, büsbütün Türk çocukları kendileri için lazım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir.Bu tarihten Türk çocukları bağımsız-lık fikrini kazanacaklar,o büyük başarıları düşünecekler,harikalar yaratan adamları öğrenecekler,kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kim-seye boyun eğmeyecekler.

Milli Tarih Ve Milli Şuur:
Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz?Bunun tek bir sebebi vardır. Bu da
Slav araştırma cemiyetlerinin kurduğu Dil Kurumlarıdır,bizim içimizdeki insanların mil-li tarihlerini yazıp milli şuurlarını uyandırdığı zaman biz Balkanlardan Trakya hududuna çekildik.

Türk Tarihinin Yazılması Arzusu:
Ben fani bir insanım,bir gün öleceğim.Büyüklüğüne ve üstün kabiliyetlerine inandığım Türk ulusunun gerçek tarihinin yazılmasını sağlığımda görmek istiyorum.Onun için bu toplantılarda kendimden geçiyor,herşeyi unutuyor,sizi yoruyorum.