PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit cenazesinde saldırı !


Melancholy
06-21-2010, 10:46
http://www.haber3.com/images/news/356576.jpg (http://www.haber3.com/sehit-cenazesinde-saldiri--585426h.htm)


Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Ömer Kara'nın cenazesi olaylı geçti.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen 11 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ömer Kara'nın cenazesi, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde dolu ve sağanak yağmur altında 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bu arada ülkücü gençler, şehit Kara'nın cenazesini toprağa verilmeden önce teröre lanet yağdıran sloganlar atarak şehir turu attırdı. Şehit annesi Elmas Kara tabuta kapanarak, “Sen niye öldün oğlum? Sen neyin bedelisin? Bunu bana söyleyin komutanım” diyerek gözyaşı döktü.

Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Adana'ya getirilen şehit Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Ömer Kara'nın cenazesi, karayoluyla Tarsus'un Hacıhamzalı Köyü'ne götürülürken, çok sayıda araçla yolda bekleyen ülkücüler, konvoyun önünü kesti. Terör örgütü PKK'ya lanet yağdıran grup, şehit cenazesine şehir turu attırılmasını istedi. Güvenlik güçleri ve ülkücü grup arasında kısa süreli tartışma, şehit ailesinin izin vermesiyle son bulup, şehit cenazesi Tarsus merkezinde 100 araçlık konvoyla dolaştırıldıktan sonra Hacıhamzalı Köyü'ne götürüldü.

Hacıhamzalı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bazı milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Önce dolu ardından sağanak yağmurun yağması cenazeyi bekleyenlere zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle cenaze alkışlar eşliğinde bir sınıfa alındı. Şehidin annesi 50 yaşındaki Elmas Kara ve babası 51 yaşındaki Mehmet Kara, sinir krizleri geçirerek, gözyaşlarına boğuldu. Kara Ailesi'nin fertleri, tek tek sınıfa alınarak şehitle vedalaştı.

Yağmura aldırmayan yaklaşık 4 bin kişi, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıp tekbir getirerek terör örgütüne lanetler yağdırdı.

AK PARTİ’Lİ VEKİL ER’E SALDIRI GİRİŞİMİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Kara’nın toprağa verilmesinin ardından mezarlık çıkışında ülkücü grubun saldırı girişiminde bulunduğu Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Er, hemen bir otomobile bindirilerek uzaklaştırıldı.

http://www.haber3.com/images/other/aa.20100621081650.jpg

Ali Er ve yanındakiler, şehidin toprağa verilmesinin ardından köye doğru yürürken, mezarlıktan çıkan 400 kişilik grubun içinden bir kişi ‘Ne yüzle buraya geliyorsunuz?’ diye bağırdı. Kalabalık Ali Er’i yuhalarken, bir kişi yumruk atmak istedi. Korumalar bu kişiyi son anda engelledi. Jandarmanın önlem almasına rağmen kalabalık arasından bazı kişiler Ali Er’e saldırmak istedi. Bu sırada Ali Er ‘Araba araba’ diye bağırdı. Yol kenarında bekleyen resmi plakalı bir otomobile bindirilen Ali Er, yuh sesleri arasında oradan uzaklaştırıldı.

Ali Er, gittikten sonra protestocu grup arasından bazı kişiler, ‘Niye engelliyorsunuz bizi? Hep bunların yüzünden değil mi? Sizi korumayanları siz koruyorsunuz?’ diyerek jandarmalara tepki gösterdi. Jandarmanın etrafını çevirdiği topluluk, olayın yatışması üzerine dağıldı.

ŞEHİT ANNESİ: SEN NİYE ÖLDÜN OĞLUM

Sinir krizleri geçirip gözyaşına boğulan anne Elmas Kara'yı sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. Şehit annesi Elmas Kara, tabuta kapanarak, “Sen niye öldün oğlum? Sen neyin bedelisin? Bunu bana söyleyin komutanım” diyerek göz yaşı döktü.

Acılı baba Mehmet Kara ise “Hükümet bu işe bir an önce çare bulsun, olağanüstü hal ilan edilsin. Başımız dik gezmek istiyoruz. Bu Türk milletinin alnı yere değmedi” diye tepkisini yansıttı.

Şehit cenazesi, kılınan ikindi namazı sonrası köy mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Milliyet