PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4/C'lilerden döner sermaye davası


kont
06-21-2010, 00:27
4/C'lilerden döner sermaye davası


19 Haziran 2010 Cumartesi 14:09
Türk Sağlık-Sen, 4/C'lilere döner sermaye ödenmesi için Yozgat İdare Mahkemesinde dava açtı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, dava dilekçesinde, döner sermaye kanununda ''personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirinin kuruma fiilen katkı sağlandığı sürece ek ödeme olarak verilebileceği'' hükmünün yer aldığı belirtildi.

Döner sermaye gelirinin elde edinmesine çalışarak katkı sağlayan 4/C'li çalışanın döner sermayeden faydalandırılmamasının hukuka uygun olmadığı ifade edilen dilekçede, kadrolu ve sözleşmeli memurlara döner sermaye ödenirken, aynı işi yapan 4/C'lilere ödenmemesinin Anayasa'nın kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu bildirildi.

Dilekçede, 4/C'li personele döner sermaye ödenmemesine ilişkin işlemin iptal edilmesi talep edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 4/C'nin kamuda mağduriyete yol açan istihdam modellerinden biri olduğunu öne sürdü. Kahveci, ''Düşük ücretlerle çalışan 4/C'lilere döner sermaye ödenmemesi ayrı bir haksızlıktır. 4/C'liler de hastanelerde hizmet üretiyor. Dolayısıyla döner sermayeyi hak ediyorlar. Bu adaletsizliğin giderilmesi için dava açtık. Umarım olumlu bir kararla 4/C'liler için önemli bir adım atılmış olur'' ifadelerini kullandı.

http://www.internethaber.com/4clilerden-doner-sermaye-davasi-262691h.htm