PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yunanistan : 2 Nijerya : 1


Melancholy
06-18-2010, 00:29
http://www.ajansspor.com/resimv3/yunanistan_sevinc_10.jpg


İlklerin takımı Yunanistan..
Dünya Kupası tarihindeki ilk gollerini Nijerya'ya atan ve ilk galibiyetini alan Yunanistan, 2010'daki turnuvada geriden gelip 3 puana uzanan ilk takım olmayı başardı; gruptan çıkma umutlarını korudu: 2-1

FOTOĞRAF GALERİSİ


http://www.ajansspor.com/galeri/ajs/galerib160_3312.jpg (http://www.ajansspor.com/2010dunyakupasi/genel/galeri/3312/1.html)

NOTLAR.. NOTLAR..
2010 Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Yunanistan ile Nijerya karşı karşıya geldi. Gruptan çıkmak için ümitlenmek isteyen puansız iki ekibin Bloemfontein kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadı'nda oynadığı karşılaşmada Kolombiya'dan Oscar Ruiz Acosta, Abraham Gonzalez ve Humberto Clavijo hakem üçlüsü görev yaptı.

İLK 10 DAKİKADA ŞUT YOK
İki takımın da temkinli başladığı mücadelede, Nijerya daha atak bir görüntü sergilerken, 10 dakikalık bölümde kalecileri zorlayacak bir pozisyon yaşanmadı.

NİJERYA GOLÜ BULDU
Pozisyonsuz geçen karşılaşmada dengeyi bozan ekip Nijerya oldu. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde ceza sahası dışı sağ çaprazından Uche'nin içeri ortaladığı serbest vuruşta Aiyegbeni'nin kafa vuramadığı top kaleciyi yanılttı ve yerden sekerek ağlara gitti.

KAİTA KIZARDI
Kırmızı kartı bol kupanın kızaran 6. ismi Nijeryalı Sani Kaita oldu. 33. dakikada rakibine hakemin düdüğünün ardından tekme atan Kaita kırmızı kartla oyundan atıldı ve yaptığı bu gereksiz hareketin ardından takımını 10 kişi bıraktı.

BASKI GOLÜ GETİRDİ
10 kişi kaldıktan sonra geriye çekilen rakibinin üstüne gitmeye başlayan ve Sokratis Papastathopoulos'un yerine Samaras'ı oyuna alarak forvet hattını güçlendiren Yunanistan, aradığı gole 44. dakikada ulaştı. Ceza sahası dışı sağ çaprazına çıkarılan pasta Salpigidis'in vuruşunda Haruna'nın topuğuna çarpan top yön değiştirerek uzak köşeden ağlara gitti.

YUNANİSTAN'DAN TARİHİ GOL
Bu zamana kadar Dünya Kupası'nda yaptığı 4 maçta da ağları havalandıramayan ve kalesinde Nijerya maçı ile birlikte 13 gol gören Yunanistan, turnuva tarihindeki ilk golünü atmış oldu.

ÖNCE YUNANİSTAN, SONRA NİJERYA
58. dakikada Yobo'nun büyük hatası sonucu topu önünde bulan Gekas'ın yakın mesafeden vuruşunu kurtaran kaleci Enyeama takımına hayat verirken, Yunanistan mutalk bir golden oldu. Bu pozisyonun devamındaki hızlı gelişen atakta ceza hasına girip kaleciyle karşı karşıya kalan Aiyegbeni'nin vuruşunu Tzorvas çeldi. Sağ çapraza düşen topu Obasi boş kaleye gönderemedi ve Nijerya da inanılmaz bir gol kaçırmış oldu.

ENYEAMA SEKTİRDİ, TOROSİDİS AFFETMEDİ
Nijerya'nın başarılı kalecisi Enyeama'nın hatası pahalıya patladı. 71. dakikada Tziolis'in ceza yayı önünden yaptığı vuruşta Enyeama, üzerine gelen topu sektirdi, boşta kalan topu Torosidis ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

YUNANİSTAN'DAN İLK GALİBİYET
Dünya Kupası tarihindeki ilk gollerini Nijerya'ya atan Yunanistan, rakibini 2-1 mağlup ederek kupa tarihindeki ilk galibiyetini elde etti.

TURNUVANIN İLKİ
2010 Dünya Kupası'nda şu ana kadar hiç bir takım geriye düştüğü maçı kazanamazken, bu istatistiği tersine çeviren ekip Yunanistan oldu ve Nijerya'yı 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.

3. MAÇ YUNANİSTAN'IN
1994 yılındaki Dünya Kupası'nda rakibine 2-0 mağlup olan, 1999'da ise rakibini aynı skorla mağlup eden Yunanistan, Nijerya ile yaptığı 3. maçı 2-1 kazandı.

YUNANİSTAN UMUTLANDI, NİJERYA ZOR
2. maçlar sonunda puanını 3'e yükselten Yunanistan, gruptan çıkma ümitlerini Arjantin ile yapacağı maça bırakırken, 2 maçta da puanla tanışamayan Nijerya'nın yola devam etme şansı ise mucizelere kaldı.

-YUNANİSTAN: 2 - NİJERYA: 1

Stat: Free State

Hakemler: Oscar Ruiz Acosta (Kolombiya), Abraham Gonzalez (Kolombiya), Humberto Clavijo (Kolombiya)

Yunanistan: Alexandros Tzorvas - Loukas Vyntra, Sotiris Kyrgiakos, Vassilis Torosidis, Alexandros Tziolis, Avraam Papadopoulos, Socratis Papastathopoulos (Dk. 37 Georgios Samaras), Giorgos Karagounis, Kostas Katsouranis, Dimitris Salpingidis, Fanis Gekas

Nijerya: Vincent Enyeama, Chidi Odiah, Danny Shittu, Joseph Yobo, Taye Taiwo (Dk. 56 Uwa Echiejile) (Dk. 79 Rabiu Afolabi), Kalu Uche, Dickson Etuhu, Haruna Lukman, Sani Kaita, Yakubu Aiyegbeni, Peter Odemwingie (Dk. 46 Chinedu Obasi)

Goller: Dk. 16 Kalu Uche (Nijerya), Dk. 44 Salpingidis, Dk. 71 Torosidis (Yunanistan)

Sarı kartlar: Dk. 15 Papastathopoulos, Dk. 60 Tziolis, Dk. 88 Samaras (Yunanistan) Dk. 89 Obasi (Nijerya)

Kırmızı kart: Dk. 33 Kaita (Nijerya)

Nijerya, 16. dakikada Uche'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Kaita'nın 33. dakikada kırmızı kartla atılmasının ardından 10 kişi kalan Nijerya, Salpingidis'in 44. dakikada attığı gole engel olamadı. Yunanistan'ı öne geçiren golü ise 71. dakikada Torosidis attı.

Yunanistan, bu sonuçla dünya kupaları tarihindeki ilk galibiyetini almış oldu. Yunanistan'ın, daha önceki turnuvalarda yaptığı maçlarda golü ve puanı bulunmuyordu.

İstatistikler: Yunanistan Nijerya
Topla Oynama Yüzdesi: 56 44
Şut Sayısı: 27 10
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 11 4
Korner: 11 3
Ofsayt: 3 1
Faul: 13 15
Sarı Kart: 3 1
Kırmızı Kart: - 1

PUAN DURUMU
2010 Dünya Kupası B Grubu'nda ikinci maçlar tamamlandı. Gruptaki ikinci maçında Güney Kore ile karşılaşan Arjantin, rakibini 4-1 yendi ve 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Grubun diğer maçında ise Yunanistan ile Nijerya karşılaştı. Maçın 57 dakikalık bölümün 10 kişi oynayan Nijerya, 1-0 öne geçtiği maçtan 2-1 yenik ayrıldı ve ikinci maçında da puan alamadı. Dünya kupaları tarihinde ilk golünü bugün oynanan maçta atan Yunanistan ise bu sonuçla ilk galibiyetini ve ilk puanını da almış oldu.

B Grubu'nda, 22 Haziran Salı günü Yunanistan-Arjantin ve Nijerya-Güney Kore maçları oynanacak.

Gruptaki puan durumu şöyle:
TAKIMLAR O G B M A Y P
1-Arjantin 2 2 0 0 5 1 6
2-Güney Kore 2 1 0 1 3 4 3
3-Yunanistan 2 1 0 1 2 3 3
4-Nijerya 2 0 0 2 1 3 0

Ajansspor