PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun !


Melancholy
06-17-2010, 12:06
http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2010/06/17/167092/merhametine-muhtaciz-spot-0.jpg


"Bu (Kur'ân) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." (En'am suresi)


Bu akşam, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi üç ayların ilk kandili, Regaib. Zulüm, adaletsizlik, ayrımcılık, açlık ve savaşların hüküm sürdüğü dünyada insanlığın selameti için Rabbimizden merhamet dilenelim.


Regaib Kandilinizi tebrik ederiz...



Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını diledi. Bardakoğlu: "Bu özel ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül alemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkanlarını sunar" dedi.

Manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı, toplumun ortak bağlarının zayıflatıldığı, ifade eden Bardakoğlu mesajında şunları söyledi: "Bu mübarek geceler vesilesiyle ahlak ve erdemin, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaşmanın, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Regaip Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını diledi.

Bardakoğlu mesajında, 17 Haziran Perşembe gününü Cumaya (bugün) bağlayan gecenin, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylara girildiğini müjdeleyen Regaip Kandili olduğunu belirtti. Üç aylar olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ifade eden Bardakoğlu, bu aylar "Müslümanlar olarak Hakk'ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleridir" dedi. Bu ayların dini hayata canlılık kattığına, imani değerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına, inananların hayır ve iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olduğuna dikkati çeken Bardakoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül alemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkanlarını sunar. Ayrıca Yüce Allah'a gönülden yalvararak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkanını bahşeder.

Vahyin nüzulünün 1400. yılını idrak ettiğimiz bu yılda, üç aylar ve bu aylarda bulunan mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, O'nun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her zaman olduğu gibi gayretli olmak durumundayız. Çünkü manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı, aile değerlerinin ve toplumun ortak bağlarının yok olmaya yüz tutarcasına zayıflatıldığı, dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı günümüzde, Yüce Mevlamızın En'am suresinde 'Bu (Kur'an) da bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin' buyurduğu üzere, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz'in (s.a.s.) örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür."

Milli Gazete

Melancholy
06-17-2010, 12:09
http://www.timeturk.com/images/news/170620100834424230614.jpg



Eller barış için semaya kalkıyor


Rahmet ve bereketin bollaştığı, af kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek üç aylara giren İslam âlemi, bu gece Regaib Kandili'ni idrak edecek. Camileri dolduracak olan müminler ellerini günahların affı ve dünya barışı için semaya kaldıracak.

İslam âlemi, ibadet mevsimi olarak bilinen mübarek üç ayların habercisi Regaib Kandili'ni bu gece kutlayacak. Kuran-ı Kerim'le şenlenip ibadetlerle süslenen mübarek Recep, Şaban ve Ramazan aylarının hemen başında dua edenlere affın kapılarını aralayan Regaib Kandili ülke çapında çeşitli programlarla idrak edilecek. Programlarda Kuran-ı Kerim okunacak, mevlitler seslendirilecek, günahların affı ve dünya barışı için dualar edilecek. TRT ve üç özel televizyon kanalı, camilerdeki manevi havayı canlı yayında evlere aktaracak.

Kandil dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, mesajında tüm Müslümanların kandilini kutlarken, "İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasını, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

ÜÇ AYLAR BARIŞIN SEMBOLÜDÜR

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı da Recep ayının barış ve güvenlik sembolü olduğunu söyleyerek, "Üç ayların ilki olan Recep ayı, İslâm'dan önce olduğu gibi İslâmî dönemde de kan dökmenin, mala ve ırza dokunmanın yasak olduğu 'haram aylar'dan biridir. Dolayısıyla barış ve güvenlik sembolü bir aydır Recep... Kur'ân-ı Kerîm'de de bu aylara saygı gösterilmesi emredilmiştir" dedi.


Kendine bak, kendini gör, kendini bil

Mustafa Çağrıcı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Hayatımız genellikle başkasını yargılamak, sorgulamakla; bizim dışımızdakilerin kusurlarını, yanlışlarını, suçlarını izlemek ve eleştirmekle geçiyor. Önce kendine bak, kendini gör, kendini bil... Sen kendini kurtarabilirsen dünya kurtulur. Ana görevimiz kirlenen ruhumuzu arıtmak, kararan gönlümüzü temiz duygular aydınlatmak; nefretlerimizi sevgi, öfkelerimizi sabır ve hoşgörü, hırslarımızı kanaat ve özveri erdemleriyle yenip, içimizi ve işimizi düzeltmektir"

Yenişafak

Melancholy
06-17-2010, 12:33
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs316.snc3/28479_415041501720_120996901720_4729732_5980422_n. jpg

NOYAN
06-17-2010, 12:36
kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar...

ramazan ayına da yaklaştık :)

DİGİMAX
06-18-2010, 00:25
Tüm sonforum ailesinin de kandili hayırlı olsun..