PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda : 2 Danimarka : 0


Melancholy
06-14-2010, 19:30
http://www.ajansspor.com/resimv3/hollanda_danimarka_sevinc.jpg


Hollanda istediğini aldı..
Dünya Kupası E Grubu'nun açılış maçında Danimarka ile karşılaşan Hollanda, rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup etti: 2-0

FOTOĞRAF GALERİSİ


http://www.ajansspor.com/galeri/ajs/galerib160_3300.jpg (http://www.ajansspor.com/2010dunyakupasi/genel/galeri/3300/1.html)

NOTLAR.. NOTLAR..
Dünya Kupası E Grubu'nun açılış maçında Hollanda ile Danimarka karşı karşıya geldi. Johannesburg'daki 88 bin kapasiteli ''Soccer City'' stadında yapılan maçı Fransa'dan Stephane Lannoy, Eric Dansault ve Laurent Ugo hakem üçlüsü yönetti.

İLK YARI
İki ekibin de kontrollü başladığı ve birbirini tarttığı ilk 15 dakikada kayda değer bir pozisyon yaşanmazken, bu dakikadan sonra kıpırdanmaya başlayan Hollanda Van der Vaart ile rakip kalede tehlikeler yarattı. Danimarka ise tecrübeli oyuncusu Rommedahl'ın sağ kanattan etkili bindirmeleri ve ortaları ile sonuca gitmek istedi. Beklenenden daha düşük tempoda geçen ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
İkinci yarının hemen başında Hollanda sürpriz bir golle öne geçti. 46. dakikada van Persie'nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Simon Paulsen'in kafayla uzaklaştırmak istediği top Agger'in sırtına, ardından yan direğin içine çarparak ağlara gitti.

VAN PERSİE KAÇIRDI
52. dakikada Hollanda ikinci gole çok yaklaştı.. Savunmanın kaptırdığı top sonrası ceza sahasına gönderilen pasta van Persie kaleci ile karşı karşıya kaldı.. Hollandalı yıldız kaleciyi çalımlayıp boş kaleye topu göndermek istedi, Sorensen buna izin vermedi.

ELİA HEYECANLANDIRDI
67. dakikada günün etkisiz ismi Rafael van der Vaart'ın yerine giren Eljero Elia, yaptığı klas hareketler ve takım arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla Hollanda taraftarlarından alkış aldı.

İKİNCİ GOL GELDİ
82. dakikada Hollanda ikinci gole çok yaklaştı. Sneijder'in ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Sorensen'in parmaklarının ucuyla dokunduğu top, üst direkten kornere çıktı.

Oyuna girdikten sonra takımını ateşleyen Elia, ikinci golün başrolündeki isim oldu. 85'te Sneijder'in pasıyla ceza sahasına giren Elia, Sorensen'in yanından vuruşunu yaptı, sağ yan direkten dönen topu Kuyt ağlara gönderdi.

YENİLMEZLİK SERİSİ 20 MAÇA ÇIKTI
Son 19 maçta mağlubiyeti unutan "Portakallar", Danimarka karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı ve yenilmezlik serisini 20 karşılaşmaya çıkardı.

HOLLANDA'NIN 12. GALİBİYETİ
Hollanda ile Danimarka 30. kez karşı karşıya gelirken, Portakallar galibiyet sayısını 12'ye çıkarttı. Danimarka 8 galibiyette kalırken, 10 maç da berabere bitti.

AÇILIŞ MAÇINDA YİNE KAYBETMEDİ
1938 yılından bu yana dünya kupalarında yaptığı ilk maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Hollanda, bu istatistiğini 2010 Dünya Kupası'nda da devam ettirdi ve Danimarka'yı 2-0 mağlup etti.

BRONCKHORST 100'LER KULÜBÜNDE
Hollandalı futbolcu Giovanni van Bronckhorst, ülkesinin Danimarka ile oynadığı Dünya Kupası maçında forma giyerek 100'ler kulübüne girdi.

35 yaşındaki Van Bronckhorst, Danimarka maçıyla 100. kez milli formayı giydi ve Hollanda'da bu sayıya ulaşan 4. futbolcu oldu.
Hollanda milli takımındaki ilk maçını 1996 yılında Brezilya'ya karşı oynayan van Brnockhorst, 100 maçta 4 gol attı. Hollanda'da Edwin van der Sar 130, Frank de Boer 112 ve Phillip Cocu 101 kez milli formayı giymişti.

VE MAÇ..

HOLLANDA: 2 - DANİMARKA: 0

Stat
Soccer City

Hakemler
Stephane Lannoy (Fransa) - Eric Dansault (Fransa), Laurent Ugo (Fransa)

Hollanda
Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Nigel de Jong (Dk.89 Demy de Zeeuw), Rafael van der Vaart (Dk.67 Eljero Elia), Robin van Persie (Dk.77 İbrahim Afellay)

Danimarka
Thomas Sorensen, Daniel Agger, Simon Kjaer, Lars Jacobsen, Simon Poulsen, Martin Jorgensen, Christian Poulsen, Thomas Enevoldsen (Dk.56 Jesper Gronkjaer), Thomas Kahlenberg (Dk.73 Cristian Eriksen), Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner (Dk.62 Mikkel Beckmann)

Goller
Dk.46 Poulsen (kk), Dk.85 Kuyt (Hollanda)

Sarı kartlar
Dk.44 de Jong, Dk.49 van Persie (Hollanda) - Dk.63 Kjaer (Danimarka)

Ajansspor

DİGİMAX
06-15-2010, 00:39
euro 2008 dede gruplarda çok iyiydiler ama elemelerde yıkıldılar..