PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ani pagerank düşüşleri ve sebepleri


_SoN_
06-12-2010, 11:30
Cenk / http://Seoliz.com (http://www.seoliz.com/)

Herkes son zamanlarda aniden pr0 oldum, pr4 sitem pr0a düştü neden diye sorular sormaya başladı. Bu makalemde bunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında bahsedeceğim.


Aniden/Birden Pr 0 olmanın Nedenleri

- Sitenizden link satışı yapıyorsanız sitenizin pageranki 0 a inebilir. Link satışı yapan siteler Google'a şikayet edildiğinde veya Google farkettiğinde ceza olarak pageranki 0'a indiriyor. Link satışından dolayı çoğu kişinin pageranki 0'a inmiştir son zamanlarda.
- Link alırken de dikkat edin. Illegal ve kötü içerik içeren sitelerden link alırsanız o bağlantıdan dolayı siz de ceza görebilirsiniz.
- Sitenizde illegal, spam, vvarez içerik barındırıyorsanız Google ceza olarak pr 0 yapabiliyor.
- Sunucunun aynı ip'de üstte belirttiklerimi yapan ve ceza yemiş bir site varsa bu sana da yansımış olabilir.
- VVarez script kullanmaktan dolayı da olduğunu gördüm bu olayın. O yüzden her zaman özgün, temiz ve kaliteli bir içerikten yanayımdır.


Bunu düzeltmenin Yolları

- Link satışını kesin. Sitenizdeki dışa link çıkışını azaltın ve Google'a sitenizde kötü birşey bulunmadığını ve pageranki neden 0 a düştüğünü veya düzeltmek istediğinizi tarzı bir mail yollayabilirsiniz.
- Siteniz eğer spam, illegal, vvarez içerik içeriyorsa temizleyin. Sitenizin içeriği yasal(legal) ve temiz olsun.
- Aynı sunucu sorunu için farklı bir ip'ye taşıyabilirsiniz sitenizi. Bu sayede başka sitelerin yaptığı şeylerden dolayı çektiği cezayı siz çekmezsiniz. (Yani kurunun yanında yaş da yanmasın mantığı).
- Link aldığınız yerlere dikkat edin. Link işi yaparken kaliteli ve temiz siteleri seçin.