PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Kupası beraberlikle başladı/G.Afrika 1-1 Mexica


DİGİMAX
06-12-2010, 00:44
Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Güney Afrika ile Meksika 1-1 berabere kaldı.

2010 Dünya Kupası açılış maçında, A Grubu'nda evsahibi Güney Afrika, Meksika ile Johannesburg'daki 88 bin 460 kişi kapasiteli Soccer City Stadı'nda karşı karşıya geldi. Özbek hakem Ravşan İrmatov yönettiği maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Güney Afrika'nın golünü 54. dakikada Siphiwe Tshabalala kaydederken; Meksika'nın golü 79. dakikada Rafael Marquez'den geldi. Karşılaşmanın 90. dakikasında ise Güney Afrika'nın bir topu direkten döndü.

Açılış maçında Galatasaray forması giyen Giovani dos Santos, 90 dakikada mücadele etti ve takımının etkili isimlerinden biri oldu.

A Grubu'nda bir sonraki maçlarda Güney Afrika 16 Haziran tarihinde Uruguay'la, Meksika ise 17 Haziran'da Fransa'yla karşılacak.

DOS SANTOS SONUNU GETİREMEDİ

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Meksika maça etkili başladı. Özellikle Giovani dos Santos'un ara pasları ve sürekli oyunun yönünü değiştirmesi ev sahibi Güney Afrika savunmasına zor anlar yaşattı. Ancak Dos Santos maçın hemen başında rakip cezası içinde yaklaldığı uygun pozisyonda da topu ağlara yollayamadı. Meksika'nın ataklarına yön veren Dos Santos zaman zaman da uzaktan şutlar kaleyi yokladı. İlk yarının son 5 dakikasında doğru Meksika kullandığı korner sonrasında Carlos Vela ile topu ağlara gönderdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.

G.AFRİKANIN ATTIĞI GOL İÇİN TIKLAYIN (http://www.vidivodo.com/394618/guney-afrika-1-meksika-1)