PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Lang Lang etkisi' İstanbul'da | 10 Haziran'da


NOYAN
06-09-2010, 22:52
Lang Lang etkisi' İstanbul'da

Klasik müzik dünyasının en ateşli sanatçısı' Lang Lang, 10 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde...

http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/K%C3%BClt%C3%BCr%20Sanat/M%C3%BCzik/100609langlang.hlarge.jpghttp://www.ntvmsnbc.com/images/icons/slideshow.gif (http://www.ntvmsnbc.com/id/25104769/displaymode/1176/rstry/25104765/) İlişkili fotoğrafları göster (http://www.ntvmsnbc.com/id/25104769/displaymode/1176/rstry/25104765/)



ntvmsnbc
Güncelleme: 16:14 TSİ 09 Haziran. 2010 Çarşamba

İSTANBUL - Albümleri tüm dünyadaki klasik ve pop müzik listelerinde en üst sıralarda yer alan, klasik müzik dünyasının en parlak yıldızı Lang Lang, Borusan EnBW Enerji sponsorluğunda 10 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde festival seyircisiyle buluşacak.
Tüm dünyayı kendine hayran bırakan karizmasıyla Lang Lang’a konserde Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacak Lang Lang konseri, Şakir Eczacıbaşı’nın anısına gerçekleşecek.
Konserin ilk yarısında Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Schumann’ın 4. Senfoni’sini yorumlarken, ikinci yarıda Lang Lang Chopin’in 1. Piyano Konçertosu’yla seyircilerle buluşacak
Lang Lang, piyano çalmaya üç yaşında başladı ve beş yaşındayken Şengyang Yarışması’nı kazanarak halka ilk resitalini verdi. Dokuz yaşında Pekin Merkez Müzik Konservatuarı’na giren Lang Lang Çaykovski Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda birincilik kazanarak 13 yaşında Pekin Konser Salonu’nda Chopin’in 24 Etüd’ünün tamamını çaldı. Bir başkasının yerine son anda “Yüzyılın Galası”na çağrılıp Chicago Senfoni ile Çaykovski konçertosu çalan Lang Lang böylelikle 17 yaşında yıldız olma yolunda ilk adımı attı.
Bu devasa adımdan hemen sonra dünya çapında konserler vermeye başlayan Lang Lang için The Times şöyle yazıyordu: “Tek bir koltuğun bile boş kalmadığı Albert Hallby’de Lang Lang için büyük bir alkış tufanı koptu. Burada pekâlâ bir tarih yazılmaktaydı.” Lang Lang, Amerika’da The Today Show, Tonight Show with Jay Leno, Good Morning America, CBC Early Show ve 60 Minutes gibi birçok televizyon programına konuk oldu. Ayrıca Lang Lang, The New Yorker, Esquire, Vogue (Almanya), The Times (Londra), Financial Times, GQ, Die Welt, Reader’s Digest ve People gibi çok çeşitli dergilerde de yer aldı. Chicago Tribune’ün “uzun yıllardır görülmemiş derecede büyük, coşkulu klavye yeteneği” diye selamladığı 27 yaşındaki Lang Lang başarıdan başarıya koşuyor.
http://media3.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/K%C3%BClt%C3%BCr%20Sanat/M%C3%BCzik/100609langlang3.bmp
KLASİK MÜZİK GEZEGENİNİN EN ATEŞLİ SANATÇISI
New York Times’ın “klasik müzik gezegeninin en ateşli sanatçısı” ilan ettiği Lang Lang, Time dergisinin her yıl seçtiği “Dünyanın En Etkili 100 İnsanı” listesinde yer alıyor. Lang Lang, 2008 yılında, 5 milyar kişinin canlı izlediği 29. Olimpiyat Oyunları’nın Pekin’deki açılış seremonisinin ardından ülkesi Çin’de 40 milyon çocuğu piyano öğrenmeye teşvik ederek “Lang Lang etkisi” diye adlandırılan bir fenomene imza attı.
Münih Dünya Futbol Şampiyonası açılış ve kapanış törenleri, Barack Obama’nın ödül aldığı 2009 Nobel Töreni, 2008 yılında Herbie Hancock ile birlikte Grammy Ödül töreni gibi pek çok farklı etkinlikte olağanüstü bir performans sergileyen Lang Lang, klasik müziği geniş seyirci kitlelerine ulaştırmayı başarıyor.
Lang Lang, Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni gibi dünyanın en prestijli orkestralarının eşlik ettiği ilk Çinli piyanist unvanını taşıyor. Ayrıca Juilliard Okulu, Curtis Müzik Kurumu, Manhattan Müzik Okulu ve Hanover Konservatuarı gibi dünyanın en prestijli eğitim kurumlarının düzenli olarak ustalık sınıfı dersleri de veriyor. Çin’deki pek çok konservatuardan fahri profesörlük ünvanı taşıyan Lang Lang, eğitim ve sosyal yardım programlarına da büyük önem veriyor ve özellikle çocuklar ve genç müzisyenlerle klasik müziği paylaşmanın en öenmli misyonu olduğunu belirtiyor. 2008 Ekim’inde New York’ta Grammy ve UNICEF’in de desteğini alarak Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı’nı kuran sanatçı çocukların klasik müziği daha derinden kavrayıp tadına vararak hayatlarını zenginleştirmeyi, onları teşvik etmek ve gelecek kuşak müzisyenlere maddi destek sağlamayı amaçlıyor.
http://media4.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/K%C3%BClt%C3%BCr%20Sanat/M%C3%BCzik/100609langlang2.jpg
Lang Lang’ın çocuklar arasındaki popülaritesini gören ünlü piyano üreticisi Steinway, küçük yaştakilerin müzik eğitiminde kullanılmak üzere tasarlanan “Lang Lang™Steinway”in beş versiyonunu yarattı. Böylece Steinway, 150 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak bir piyanist adına bir piyano üretmiş oldu. Konser kıyafetleri Versace tarafından sağlanan Lang Lang pek çok markanın da elçiliğini üstleniyor.
Lang Lang’ın tüm albümleri bütün dünyanın en iyi klasikler listelerine girmekle kalmayıp pop müzik listelerinde de yer alıyor. 2007 yılında “En İyi Enstrümantal Solo Sanatçısı” olan ilk Çinli sanatçı olarak Grammy ödülüne aday gösterilen Lang Lang, aynı yıl The Record Academy tarafından daha önce Zubin Mehta ile Luciano Pavorotti’ye takdim edilen Presidental Merit Ödülü’ne layık görüldü. Sanatçının en son kaydı Vadim Repin ve Misha Maisky ile birlikte gerçekleştirdiği Rahmaninov ve Çaykovski piyano üçlüsüdür.

lazondoz
01-26-2020, 01:03
teşekkürler