PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakarya Akyazı sel suları altında!


MetinCeylan
06-09-2010, 10:41
http://img.internethaber.com/news/139054.jpg
Sakarya Akyazı sel suları altında!


09 Haziran 2010 Çarşamba 09:32
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, aşırı yağışar sebebi ile çok sayıda su baskını ve büyük hasarlar meydana geldiğini açıkladı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Altındere beldesi, Akyazı ilçesinin bir kısmı ve Kuzuluk beldesinde sel nedeniyle önemli ölçüde hasar olduğunu söyledi.

Toçoğlu, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, ilçedeki aşırı yağışlar sonucu derelerin taşması nedeniyle sular altında kalan Kuzuluk ve Altındere beldeleri ile Alaağaç Köyü'nde incelemelerde bulundu.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada sel nedeniyle birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığını belirterek, ''Altındere beldesi, Akyazı ilçesinin bir kısmı ve Kuzuluk beldesinde sel nedeniyle önemli ölçüde hasar var. Allah'a şükür can kaybı duymadık. Bazı tavuk çiftlikleri ve iş yerlerimiz sular altında. Sular çekilince durumu daha da net göreceğiz'' dedi.

Kaymakam Beypınar da sel nedeniyle bazı alabalık tesisleri ve çiftliklerin zarar gördüğünü kaydederek, can kaybının olmadığını ve oluşan hasarın tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı da zararın büyük olduğunu ifade ederek, can kaybı yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu dile getirdi

Kaynak:http://www.internethaber.com/sakarya/akyazi/sakarya-akyazi-sel-sulari-altinda-259310h.htm