PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HP, Türkiye'de dev fabrika kuruyor


kont
05-25-2010, 21:25
HP ürünlerinde Made in Turkey yazısını görmeye hazır mısınız?

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard (HP) Türkiye'de üretime başlıyor. Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi Apple'ın Türkiye'de kendi ofisini açmasının ardından şimdi de teknoloji devlerinden HP gözünü Türkiye pazarına dikti.

Çorlu'da inşaatına başlanan fabrikanın bittiğinde HP Türkiye'de yılda 2 milyon masaüstü bilgisayar üretecek ve bu ürünlerin yüzde 85'ten fazlasını ihraç edecek.
http://cnetturkiye.com/images/2010/hp-25-1.jpg
Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen HP Türkiye, uzun pazar araştırmaları sonucu bu kararı aldıklarını açıkladı. HP Kişisel Sistemler Grubu Türkiye Müdürü Ertuş Ayık, Türkiye'de uzun bir süredir bilgisayar satışlarında lider olduklarını ve 8 yıldır liderliği kimseye kaptırmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl satışlarının yüzde 38 arttığını söyleyen Ayık, bu büyük yabancı yatırım ile Türkiye'deki tüketicinin teknolojiyi beklemiyeceklerini ve KDV'ye maruz kalmayacaklarını belirtti.

Çorlu'da yapılan inşaat çalışmasından birkaç ayrıntı vermek gerekirse;
HP, bu fabrikaya yaklaşık 60 milyon dolar harcayacak. Sonbahara doğru test üretimine başlayacak olan fabirkanın Kasım ayında ilk teslimatı yapması planlıyor. Üretilen bilgisayarların büyük bir kısmı; Orta Doğu, Kafkasya bölgesi ve Avrupa'ya ihraç edilecek.
http://cnetturkiye.com/haberler/129-internet/4288-hp-turkiyede-dev-fabrika-kuruyor