PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cepheleşme


nehir
02-02-2008, 15:09
Cepheleşme

Türker Alkan

02/02/2008

Hükümet dediğin çelişkileri çözmek, sorunları ortadan kaldırmak için vardır, kavga ortamı yaratmak için değil. Oysa son günlerde gelişen ortama bakınca AKP'nin gerçekte ne yapmak istediği konusunda insan ister istemez kuşku duyuyor. Hemen her gün gerginleşen ortam böyle sürüp giderse işimiz zor.
Yargıtay ve Danıştay Başkanları 'türban' konusunda açık ve net konuştu: Serbest bırakılamaz! Ve yurtdışından da destek geldi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı, "AİHM'de türban konusunda içtihat oluşmuştur" dedi, "değişeceğini sanmıyorum!"
TÜSİAD, Bahçeli'nin milliyetçilik anlayışını eleştirdi, Bahçeli de TÜSİAD'a ağır sözlerle saldırdı: "Milli ve manevi değerlerle ilişkisi cüzdanıyla sınırlı kalan..."
Üniversite rektörlerinin hemen hepsi türban yasağının kalkmasına karşı çıkan bildiriler yayımladı. Toplu bir çıkış yapmaları da gündemde.
Gazetelerin manşeti, televizyonların birinci haberi günlerdir türban üstüne. Köşe kadıları da dönüp dolaşıp türban yazıyorlar, tabii birinin dediğini diğeri reddediyor.
Uluslararası PEN Türkiye Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Edebiyatçılar Derneği, bazı barolar, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği...
200 öğretim üyesinin ortak bildirisi...
Ve bunlar sürüp gideceğe benziyor. Hızla istikrarsız bir ortama doğru sürükleniyoruz. Kutuplaşıyoruz, saflaşıyoruz, cepheleşiyoruz.
Bu sürüklenişin elbette hem ekonomik, hem de siyasal sonuçları olacaktır.
Din kavgasına düşmüş bir Türkiye'yi Avrupa ne yapsın? AKP gerçekten Avrupa Birliği'ne girmemizi istiyor mu sizce? Hani Erdoğan'ın ifadesiyle ne bilimini, ne sanatını aldığımız, sadece ahlaksızlığını benimsediğimiz Avrupa'ya bizim girmemiz neden istensin ki?
AB'ye girmemize karşı çıkıyorlar diye Almanya'ya ve Fransa'ya hiç kızmayalım.
Asıl girmemize karşı çıkanlar başımızın üzerine oturmuş, bu ülkeyi yönetiyorlar!
Hele bundan sonra olacaklar AB'ye girmemizi belki de olanaksız kılacaktır!

radikal :A: