PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD önce Ladin'i bulsun!


Kalpsiz_
11-09-2007, 00:02
CHP'li Onur Öymen, "ABD'nin istihbaratı iyi olsa Ladin'i yakalardı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ABD'nin istihbarat bilgilerini Türkiye ile anlık paylaşımıyla ilgili, ''ABD'nin 'Vur' dediği yeri vuracak, 'Vurma' dediği yeri vuramayacakmışız. Türkiye, öncelikle kendi istihbaratına uyacak'' dedi.

Türkiye kimseden icazet almaz

''Türkiye, yakın zamana kadar milli çıkarları için başkasından icazet almayı hiçbir zaman düşünmedi'' diyen Öymen, şöyle devam etti:

''Geldiğimiz nokta, geçmişte çok farklı. Milli çıkarları korumak konusunda, çok eleştiririz ama Menderes de çok duyarlıydı. Şimdi düştüğümüz duruma bak. Başbakan Erdoğan, Meclisten yetki aldığı operasyon için ABD'ye icazet almaya gitti. Yeterince gurur kırıcı olan icazet alınmasını bir an için unutalım, bakalım operasyon yapacaklar mı? İnşallah PKK'yı tasfiye eden bir operasyon yaparsınız, önce biz alkışlayacağız, ama yapamazsanız bu halkın karşısına çıkamazsınız. Peki ABD'liler nasıl oldu da bir anda üslup değiştirdiler? Türk halkı ayağa kalktı, direniş gösterdi ve süper güç ABD bile sınır ötesi operasyonla ilgili geri adım atmak zorunda kaldı. Uluslararası ilişkilerde, bir devlete baskı yapabilirsiniz ama halka baskı yapamazsınız.''

ABD'nin istihbaratı iyi olsa Ladin'i yakalardı

Öymen, ABD'nin, istihbarat bilgilerini anlık olarak Türkiye ile paylaşmasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, ''ABD'nin 'vur' dediği yeri vuracak, 'vurma' dediği yeri vuramayacakmışız. Türkiye, öncelikle kendi istihbaratına uyacak. ABD'nin istihbaratı dendiği kadar kuvvetli olsaydı, bu kadar zamanda Usame Bin Ladin'i yakalardı'' dedi.
Kaynak: AA