PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "BAYRAK ve DİL"


*fanii*
02-01-2008, 16:40
BAYRAK ve DİL



Bu millet tarihi boyunca yeri geldikçe bir yumruk olup hasım suratlarda patlamayı bilmiştir ve bu böyle olacaktır. Yeter ki dış güçlerin bizi silip süpürme amaçlı kalleş planlarına alet olmayalım. Açtıkları çanakları doldurmayalım. Ellerindeki tek ve en güçlü silahları millî birlik ve beraberliğimizi yıkmaya yönelik planlarını uygulayabilecekleri ortamı yaratmaktır. İstedikleri alt yapıyı oluşturmalarına fırsat vermeyelim ve buna karşı bilinçlenerek gerekli önlemlerimizi alalım. Bu birlikteliğin yolu da milî değer yargılarına sahip çıkmaktan geçmektedir. Diline sahip olamayan gün gelecek bayrağına da sahip olamayacaktır.


Bir bayrak yere düştü bir millet uyandı. Oysa aynı tepkiyi ses bayrağımız için de göstermemiz gerekmez mi? “Al yıldızlı onurumuz dalgalandıkça varız” derken “Beni anlatan sözcüklerim olmazsa bu onurun ne anlamı kalır kim korur?” Bu sonucu göremeyecek kadar mı gaflet ve dalalet içine saplandık? Bayrak şeklen dalgalandıkça maddî açıdan değerlendirildikçe bir anlamı var mıdır? Ona bu değeri veren millî birlik bağımsızlık duyguları değil midir? O halde dilimize de en az onun kadar hatta daha fazla değer vermemiz gerekmez mi? Kalbinizde yer eden bayrağı her an yanınızda taşıyamaz dalgalandıramaz rengini göremez sıcaklığını maneviyatını yaşayamazsınız. Ama bilirsiniz ki o benimdir o benim milletimindir ve biz var oldukça güvendedir. Oysa dilimiz öyle mi? Her an her nefeste bizimle. Küçücük bir ses titreşimiyle oluşan bir fısıltı bile olsa karanlık izbe yabanıl bir ortamda bile sizi sımsıcak saracak yanı başınızda olacaktır. Onu görmemezlikten gelen gafillere inat karanlıkta bile onuruyla dalgalanacaktır. Dalgalandıkça seni beni bizi dünü bugünü geleceği tarihi yansıtacaktır. Ulusun kaderini karartmak isteyenler dalga dalga ses bayrağım altında körelecektir.


Girecek her yabancı sözcüğün dili kirleteceği kesindir. Kirlenen ay-yıldızı nasıl içimize sindiremiyor yakıştıramıyor ona bunu zül görüyorsak aynı duyarlılığı dilimiz ses bayrağımız için de göstermek zorundayız.


Ay-yıldızım ve dilim.

İkisi de benim

İkisi de bayrağım.

Biri göklerimin bekçisi

Biri sesimin dinletisi.

Bu vatan onlarla bütün

Bu millet onlarla üstün.

İkisi de kirlenmesin

Ele fırsat vermesin.


Bu değerleri birlikte yaşamak istiyorum.