PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yepyeni bir “Selvi Boylum Al Yazmalım”


NOYAN
04-23-2010, 22:52
Yepyeni bir “Selvi Boylum Al Yazmalım”

Groupama, “Türk Klasikleri Yeniden” projesine Atıf Yılmaz’ın restore edilen filmi ile devam ediyor.


Yepyeni bir “Selvi Boylum Al Yazmalım”

Groupama, “Türk Klasikleri Yeniden” projesine Atıf Yılmaz’ın restore edilen filmi ile devam ediyor.

15:52 | 22 Mart 2010

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2010/03/22/yepyeni-bir-selvi-boylum-al-yazmalim--560740.Jpeg


Groupama (http://www.milliyet.com.tr/index/Groupama), üç yıl önce Uluslararası İstanbul Film Festivali (http://www.milliyet.com.tr/index/Istanbul%20Film%20Festivali) kapsamında İKSV (http://www.milliyet.com.tr/index/IKSV) işbirliğiyle hayata geçirilen ve Türk Sineması klasiklerini restore ederek halka yeniden tanıtma amacı taşıyan“Türk Klasikleri Yeniden” projesine devam ediyor. Proje çerçevesinde bu yıl, yönetmenliğini Atıf Yılmaz (http://www.milliyet.com.tr/index/Atif%20Yilmaz)’ın yaptığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yeniden perdeye taşınıyor. Restorasyonu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı (http://www.milliyet.com.tr/index/Kultur%20ve%20Turizm%20Bakanligi)’nın desteğiyle, Çiçek Film, Groupama Gan Sinema Vakfı ve Technicolor Sinema Mirası Vakfı tarafından gerçekleştirilen filmin gösterimi 7 Nisan Çarşamba günü Beyoğlu (http://www.milliyet.com.tr/index/Beyoglu) Atlas Sineması’nda yapılacak.
Groupama, 3-18 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde, “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında restore edilen “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izleyicilerle buluşturacak. Başrollerini Türkan Şoray (http://www.milliyet.com.tr/index/Turkan%20Soray) ve Kadir İnanır (http://www.milliyet.com.tr/index/Kadir%20Inanir)’ın paylaştığı, Atıf Yılmaz’ın (1925-2006) unutulmaz filmi, orijinal negatifinin yıpranmış olması sebebiyle uzun zamandır iyi bir kopyadan izlenemiyordu. Bu restorasyon projesi sayesinde, hem filmin negatifi yenilenmiş olacak, hem de festivaldeki gösteriminin ardından salonlarda vizyona girmesi sağlanacak.
Filmin restorasyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, hak sahibi olan Çiçek Film, Groupama GAN Sinema Vakfı ve Technicolor Sinema Mirası Vakfı tarafından, fotokimyasal yöntemlerin yanı sıra, dijital araçlardan da faydalanılarak Türkiye (http://www.milliyet.com.tr/index/Turkiye)’de, Fono Film bünyesinde gerçekleştirildi.
Groupama, 2008 yılından bu yana “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında Türk Sineması mirasının korunması konusunda gönüllü bir girişimde bulunmaktadır. Bu restorasyon programı 2008 yılında Erden Kıral’ın “Bereketli Topraklar Üzerinde” filmiyle başlayıp, 2009’da ise Lütfi Ö. Akad’ın “Vurun Kahpeye” filmi ile devam etmiştir.


sanat.milliyet.com.tr (http://sanat.milliyet.com.tr/yepyeni-bir-selvi-boylum-al-yazmalim-/sinema/haberdetay/26.03.2010/1214813/default.htm)