PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedelli askerlikte son söz söylendi


DİGİMAX
04-23-2010, 20:40
Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, bedelli askerliği görüştü...

Bedelli askerlikte son söz söylendi
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ''Sayın Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının TSK'nın ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir'' denildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesinde, başta terörle mücadele olmak üzere, çeşitli güvenlik sorunları ve son günlerde kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusunun ele alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

''Sayın Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir. Ancak, bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur.''

Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon kanalında bedelli askerlikle ilgili açıklamaları "bedelli" bekleyenleri umutlandırmıştı. Erdoğan'ın Org. Başbuğ ile konuyu görüşeceğini açıklaması da yüzbinlerin gözünü bugünkü görüşmeye çevirmişti. Ancak görüşmeden sonra yapılan açıklama "bedelli" bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Başbakan Erdoğan da görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, bedelli askerliğe vize çıkmamasının haklı gerekçeleri olduğunu kaydetti. Erdoğan, konunun yeniden gündeme gelmesinin de terörle bağlantılı olduğunu söyledi.

Melancholy
04-23-2010, 21:16
http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_675520.jpg (http://www.gazeteport.com.tr/ssLINK/GP_675518)


Gündemdeki konulara bakıp mantık yürütürsek eğer bu zirveden bedelli askerlik çıkmayacağı belli birşeydi çünkü terör hala bitmedi ve bitecek gibi de görünmüyor o yüzden ne bedelli askerlik ne de açılım konularında bir sonuç çıkmayacaktır beklediğim bir karardı ...

Rabbim askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşaAllah ...

GeNcO
04-24-2010, 00:03
Gönül cıkmasından yanaydı....