PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vural ; Yiyorsa gelsin burayı çalıştırsın!


Melancholy
04-18-2010, 13:19
http://img.mynet.com/ho/spor/yilmazhoca.jpg


Kasımpaşaspor'un ve Türkiye'nin en yetenekli ve başarılı teknik direktörlerinden biri olan Yılmaz Vural, yaptığı açıklamalarda, Fenerbahçe Teknik Direktörü Cristoph Daum'a hodri meydan dedi.
Barcelona'dan bir şey kopyaladığımız yok. Orada Guardiola diye bir arkadaş var, takımın altyapısından yetişme, onu antrenörlük bilgisi olarak sağ cebimden alır sol cebime koyarım. Ama, uyguladıkları oyun tarzı, felsefesi insanların görmek istedikleri bir felsefe. Çin'e kadar taraftarı var. Bana da, eğer riyakarlık yapmıyorlarsa, "Hocam Barcelona gibi oynuyor senin takım" diyorlar.
Türkiye'ye ilk geldiğimde benim bu tavırlarımı yadırgayanlar 25 sene çektirdiler bana, şimdi "Yılmaz Hoca" gibi olmayanlara hocalık teklif etmiyorlar. Madem bunu kabul edecektin, 25 sene niye beklettin?
Sen Türkiye'de CV'yle iş yapıldığını, bir yere çağrıldığını gördün mü? İki üniversite bitirmişim. İddia ediyorum, dünyada benim yaptığım futbol eğitimini almış bir ikinci adam yoktur.
Adam geldi buraya 4 milyon Euro alıyor, biz geldik 400 milyar alıyoruz. Antep-Beşiktaş maçında takla attım diye büyük takımlar bana "Bunun davranışları çok hafif kalıyor" diye görev vermedi, adam kokain içiyor, ülkesi kovuyor, sen kabul ediyorsun. Senin ülkenin insanının anası ağlamış, gurbette kendi çamaşırını elde yıkamış, geçinmek için diskoteklerde fedailik yapmış, bu haksızlığa nasıl çıldırmazsın? Bana verilen değere bak, ona verilen değere bak. Gelsin burada yapsın bakalım aynı işi.
Yiyorsa gelsin! 30 sene Almanya'da çalıştım, ikinci üçüncü sınıf insan muamelesi gördüm. Onlar, bizim hıyarlar gibi alıp da yabancıyı başa getirmiyor ki orada. Kendi insanına sahip çıkıyor. Getirmez abi! Bizim burada ille bir grubun adamı olacaksın. Bizim gibi ülkelerde olur bu saçmalık!


mynet