PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kariyeriniz stilinizde gizli


morciii
02-01-2008, 01:16
http://www.leyditurk.com/images/haber/54257.jpg
Kariyeriniz stilinizde gizli
Giyim tarzınız, iş hayatında sizi başarıya götürüyor.
Bu yılki ofis şıklığının yeni "kodlarını" açıklayan ünlü tasarımcılar, klasik seçimler yerine, trendleri tarzınıza dahil ederek yeni bir görünüm yaratmanın peşindeler.

Ofisteki giyim tarzınız, kariyeriniz üzerinde önemli bir etkiye sahip. Ama tasarımcılar, doğru tarzı kendinizden çok uzaklaşmadan bulmanızı öneriyor. Örneğin, iş hayatında çok aktif olan birinin kendine hiç özen göstermemesi kadar seçimlerinde aşırıya kaçması da yöneticiler üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor. Amerika'da yapılan araştırmalara göre, üst düzey yöneticiler, aşırıya kaçmadan tarzını kişiselleştirebilen birinin özgüveninin tam olduğunu düşünüyor ve yeni giyim konseptinde "temiz görünümü" önemsiyor.

İtalya'da ise durum biraz daha farklı. Modanın kalbinin attığı bu şehirde, stil uzmanları, iş yerinde etkin görünmek isteyen kadınlara trendleri tarzlarına adapte etmelerini öneriyor. Ve herkesi seçimleri konusunda özgür bırakıyor.

"Aşırılık" anlayışının kişilere göre değiştiğini düşünen uzmanlar, bunun dozunu ayarlamayı biz kadınlara bırakıyorlar. İşte yeni nesil ofis modasının çıkış noktası da bu: Artık daha özgür ve sizi anlatıyor!

Tayyörün yerini denim alıyor

Bir kadının işindeki profesyonelliği, klasik ofis giyim kurallarına uyup uymamasına göre ölçülmüyor. Gucci'nin kreatif direktörü Frida Giannini'ye göre artık tayyör ve yüksek topuklarla işe gitme zorunluluğu ortadan kalktı. Giannini "Bugün ben dahil hiçbir arkadaşım böyle giyinmiyor. Daha çok jean ve gömlek tercih ediyoruz."

Şıklığı düşünecek vaktiniz var mı?

Yeni ofis modası konseptinde temiz görünüm öne çıkarken, bu erkek egemenliğindeki iktidarı da tehdit ediyor. Moda, agresif detaylar yerine sade ve modern tercihler yapmak. Daha "arkadaşça" olan bu tarz kesinlikle sizin en güçlü silahlarınızdan biri oluyor!