PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam "Şampiyon olacağız!"


Melancholy
04-14-2010, 15:05
http://www.ajansspor.com/resim/ertugrulsaglam_bursa_basin2.jpg


Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam şampiyonluk için ilk kez bu kadar net ve iddialı konuştu! Deneyimli teknik adam bütün maçlarını kazanıp ligi 77 puanla zirvede tamamlayacaklarını söyledi..


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısındaki futbolu gördükten sonra şampiyonluk için emin olduğunu belirterek, "Bu işi buraya getirdikten sonra kalan süre içinde de ligi tepesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum. İnşallah ligin sonunda tüm ülkenin beklentisi olan Anadolu'dan şampiyon çıkacağını samimiyetle söylüyorum" dedi.

Sağlam, bütün maçları kazanıp ligi 77 puanla zirvede tamamlayacaklarını kaydederek, transfer çalışmalarında frene bastıklarını, ligi bitirince transfer politikasını şekillendireceklerini söyledi.

Özlüce Tesisleri'ndeki basın toplantısında Gaziantepspor maçından da 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli. Bundan sonraki dönemde herhangi bir puan kaybının faturası ağır olur. O yüzden Gaziantep maçından da puan kaybetmeden ayrılma zorunluluğu ortaya çıkıyor. Kendi sahamızda oynadığımız son karşılaşmalardaki coşkulu atmosferin Gaziantep maçında da takıma üst seviyede katkı sağlayacağına inanıyorum. Şu anda bulunduğumuz konum çok önemli. Puan sıralamasında ligin tepesindeyiz. Zor bir yerdeyiz. 3 takım da bir şekilde bizim üzerimize çıkmaya çalışıyorlar. Bizler de ne kadar önemli bir görevin içinde olduğumuzu zirvede bitirmenin kolay olmayacağını biliyoruz. Bundan sonra da ligin tepesinde tamamlayacağımızı düşünüyoruz. İnşallah ligin sonunda tüm ülkenin, kamuoyunun beklentisi olan Trabzon'dan sonra Anadolu'dan şampiyon çıkacağını samimiyetimle söylemek istiyorum" dedi.

Sakat ve cezalı oyuncularının bulunmadığını bunun da kendilerini sevindirdiğini anlatan Ertuğrul Sağlam, taraftara da büyük görev düştüğünü, onların da lider takımın taraftarı gibi davranıp sorumluluk aldıklarını söyledi.

"BURSASPOR ŞAMPİYON BİTİRECEKTİR"
Sağlam, sadece camiayı ve oyuncularını motive etmek, inancını artırmak için söylemediğini ifade ederek, "İnandığım için söylüyorum. Gençlerbirliği maçındaki mücadeleyi, anlayışı, tempo ve futbol kalitesi bana şampiyonluğu söyletti. Bursaspor bu ligi şampiyon olarak bitirecektir. Samimiyetle söylüyorum. Bunu oyuncularımız ve taraftarlarımız söylüyor" diye konuştu.

Sağlam, Sercan'ın performansı ve transferiyle ilgili bir soru üzerine, "Kendi kendine transfer olmaz. Böyle bir şey olmadığını söylemek istiyorum. Performansında inişler çıkışlar olabilir. Ancak genel anlamda oyuncularımın performansından memnunum" diye konuştu.

Sağlam, bütün maçları kazanıp 77 puanla şampiyon olmak istediklerini kaydederken, saha dışı etkenlerle ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: "Hakemlerin kesinlikle böyle bir hesabın içine gireceklerine zerre kadar inanmıyorum. Kesinlikle hepsinin iyi niyetleri ve dürüstlüklerine inanıyorum. Bu hafta rakip futbolcunun eline top çarptı. Ancak ne yöneticilerimiz, ne başkan tek kelime penaltı demedik. Bundan önce birkaç maçta serzenişte bulunduk, bunun faydası değil zararı olduğunu gördük. Herkesin işini hoşgörüyle yapacağına samimiyetle inanıyorum"

"TRANSER ÇALIŞMALARINDA FRENE BASTIK"
Sağlam, transfer çalışmaları yaptıklarını ancak ligi nerede bitirecekleri belli olmadığı için frene bastıklarını kaydederek, "Hangi Avrupa kupasında ne şekilde oynayacağımızı bilemediğimiz için transfer politikamızı neye göre düzenleyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak var. Eleme oynayarak Avrupa Kupaları'na katılmak var. Ligi bitirmeden transferi bitirme taraftarıydım. Ancak şimdi durumumuzu Avrupa Kupaları'na göre ayarlayacağız" şeklinde konuştu.

Ertuğrul Sağlam, "ara transferde 2 kaliteli futbolcu alınması daha iyi olmaz mıydı" sorusuna ise, "O gün stratejik davrandık. 2 futbolcuya vereceğimiz parayı bütün futbolculara dağıttık. Futbolcularımıza da, "size güveniyoruz "dedik. Bu durumu oyuncularımızla da paylaştık. Onlar da bizi mahcup etmediler. Beklentilerimizin oyuncularımız tarafından karşılandığını görüyoruz. Onlar da sorumluluk aldılar. Bugün takımı buraya getirdiler" karşılığını verdi.



Ajansspor

_SoN_
04-14-2010, 15:11
inşallah bursa olur şampiyon.İyi futbol oynuyorlar,hakedeiyorlar fazlasıyla.

NOYAN
04-14-2010, 17:12
deplasman puanlarında düşüş var ama futbolları hala iyi. FB ile aralarında bir puan olmasına rağmen, şampiyonluğun en büyük adayı durumundalar.