PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkeksiz hayat oh ne rahat !


morciii
02-01-2008, 01:02
http://www.leyditurk.com/images/haber/54212.jpg
Erkeksiz hayat oh ne rahat !
Biten ilişkilerin ardından gözyaşı dökmek tarih oldu. Ağlamaya sızlanmaya bunalıma son !
Erkeklerden uzak durmak ve keyfince yaşamak olarak tanımlanan 'hetox' diyeti; Hollywood'un iki seksi ismi Jessica Simpson ile Lindsay Lohan'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Birlikteliklerini kısa süre önce noktalayan güzel yıldızlar, hetox diyeti yaptıklarını belirterek, "Bir süre ilişkiden ve erkeklerden uzak kalacağız" dediler.

Kendilerine bakıyorlar
Türk kadınları tarafından da çok tutulan hetox, İngilizce'de 'erkek' anlamındaki 'he' kelimesinden türetilen bir kavram. Türkçe'de ise 'herif'in 'he'si olarak tanımlanıyor. Avrupalı kadınlar erkeksiz yaşama döneminde kendilerine bakmayı bırakıp, perişan bir şekilde ortalarda dolaşırken; bizim kadınlarımız, güzelliğine daha fazla özen gösteriyor.

Türkiye'de yayılıyor
Aile ve eş terapisti Lale Akat, 'hetox'un kadınlar için son derece yararlı bir dönem olduğunu söyledi. Akat, "Kadın yalnız kalıp kendini dinleyince; nerede güçlü, nerede yaralı, nerede hassas olduğunu görüyor ve kendini çok daha iyi tanıyabiliyor" diye konuştu. Amerikalı kadınların da ilgi gösterdiği hetox diyetini uyguladığını kabul edenler arasında; eşi Kudret Sabancı'nın Sanem Çelik'le çay bahçesinde basılması olayı üzerine yıldırım hızıyla boşanan Esra Akkaya, 27 yaşındaki halkla ilişkiler uzmanı Yasemin Göksan ve 30 yaşındaki ajans direktörü Çağla Yozgatlı da bulunuyor. Bu üç isim de, biten ilişkilerinin ardından gözyaşı dökmek ya da hemen yeni bir ilişkiye başlamak yerine bir süre aşksız yaşamayı tercih ediyor.