PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayern ''Şeytan'' kızarttı.. 3-2


Melancholy
04-08-2010, 12:47
http://www.ajansspor.com/resim/manu_bayern_robben_10.jpg


Bayern ''Şeytan'' kızarttı..


Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Manchester United'a konuk olan Bayern Münih, 3-0 geriye düştüğü maçta pes etmedi, turu geçmesini sağlayacak golleri bularak yarı finale yükseldi.. 10 kişi bitirdiği maçı kazanmasına rağmen elenen ManU ise Devler Ligi'ne veda etti: 3-2


(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

MANCHESTER UNITED: 3 - BAYERN MUNIH: 2

Stat
Old Trafford

Hakem
Nicola Rizzoli

Yardımcı hakemler
Cristiano Copelli - Luca Maggiani

4. hakem
Paolo Tagliavento

Manchester United
Van der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Valencia, Gibson (81' Giggs), Carrick (80' Berbatov), Fletcher, Nani, Rooney (55' O'Shea)

Bayern Münih
Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, Schweinsteiger, van Bommel, Ribery, Robben (76' Hamit), Olic (84' Pranjic), Mueller (46' Gomez)

Sarı kart
Dk. 18 ve 50 Rafael (Manchester United), Dk. 28 van Bommel, Dk. 54 Badstuber (Bayern Münih)

Kırmızı kart
Dk. 50 Rafael (Manchester United)

Gol
Dk. 3 Gibson, Dk. 7 ve 41 Nani (Manchester United), Dk. 43 Olic, Dk. 74 Robben (Bayern Münih)

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Manchester United, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Bayern Münih'i Old Trafford'da konuk etti.

Ev sahibi ManU'da, ilk maçta bileğinden sakatlanan ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan İngiliz yıldız Wayne Rooney, mucizevi bir şekilde ilk 11'deki yerini aldı. Alex Ferguson, Neville'ın yerine Rafael'e görev verirken, orta sahada Gibson ve Carrick şans bulan isimler oldu. Berbatov'a da kulübe yolu gözüktü.

Konuk Bayern Münih'de ise milli futbolcumuz Hamit Altıntop yedekler arasında yer alırken, Robben 11'e döndü; cezasını tamamlayan Schweinsteiger ise orta sahada görev yaptı.

Maça çok hızlı başlayan Manchester United, 3. dakikada golü buldu.. Gelişen hızlı atakta Rooney ile duvar pasına giren Gibson, hafif sağ çaprazdan şutunu çekti, Butt'ın yanından filelere giden top sonrasında "Kırmızı Şeytanlar" öne geçti. Gibson da Avrupa Kupaları'ndaki ilk golüne imza atmış oldu.

Turu geçmek için yeterli skoru bulan İngiliz ekibi, 7'de farkı 2'ye çıkardı. Sağdan atağa derinlik kazandıran Valencia, çizginin 1-2 metre önünde topu tuttu ve içeri koşu yapan Nani'yi gördü, Portekizli oyuncu da şık bir topuk hareketi ile ağları havalandırdı.

İlk 10 dakika içinde rakibini şoke eden ManU, oyunun kontrolünü tamamıyla eline geçirirken, 20. dakikada Van Buyten ile girdiği ikili mücadele sonrası sakatlandığı gözlenen Rooney birkaç dakika sonra kenar yönetimine "iyi" olduğunu bildirdi ve taraftarın yüreğine su serpti.

34'te Manchester United, farkı 3'e çıkarma şansını kullanamadı. Süratle atağa katılan genç Rafael, ceza sahasına kadar girdi, yakın mesafeden çektiği şut direğin dibinden dışarı çıktı.

Kalesinde 3. golü görmeyen Bavyera ekibi; 39. dakikada ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Mueller'in pasıyla ceza sahası hafif sol çaprazında Olic müsait durumda kalırken, açıyı iyi kapatan tecrübeli Van der Sar'dan seken top Nani'nin koluna çarptı ancak olay yerinin yakınında bulunan hakem Rizzoli oyunu devam ettirdi.

Manchester United, 41. dakikada durumu 3-0'a getirdi. Sağdan atağı sürükleyen Valencia'nın Rooney'ye doğru attığı pasa Demichelis dokunamadı; savunmanın arkada unuttuğu Nani, şık bir vuruşla topu ağlara yolladı ve kendisinin 2.; takımının 3. golüne imza attı.

3-0 geriye düşen Bayern Münih, 43'te fark 2'ye indirdi. Mueller'in kafayla içeriye çevirdiği topa Carrick'le birlikte hareket eden Olic, rakibinden kurtulduğu anda dar açıdan sol ayağıyla ters köşeye topu yolladı ve durumu 3-1 yaparak Bayern'i umutlandırdı.

Golle beraber morallenen Alman temsilcisi, 45'te bir kez daha gole yaklaştı. Sağda topu kaleye paralel olarak süren Robben sol ayağıyla alt köşeye doğru kesti, Van der Sar harika bir kurtarışa imza attı.

İlk yarıyı 3-1 önde tamamlayan ManU, 50. dakikada 10 kişi kaldı. Ribery'ye yaptığı faul sonrasında ikinci sarıyı gören Rafael, kırmızı kartla takımını yalnız bıraktı.

55. dakikada Butt'un kısa düşen yumruğu sonrasında ceza sahası dışında topu kontrol eden Nani'nin vuruşu üstten auta gitti.

59. dakikada yükseklik kazanan topa Ribery harika bir vole vurdu, iyi yer tutan Van der Sar, golü kurtardı.

63'te Evra'nın savunmayı çaresiz bırakan pasıyla hareketlenen Nani, süratle soldan ceza sahasına girdi; plase vuruşunu Butt kornere çeldi.

68. dakikada atağa sağdan katılan Lahm'ın içeriye yaptığı ortaya Gomez zor durumda bulunmasına rağmen, harika bir kafa vurdu; top üst ağlarda kaldı.

71. dakikada Schweinsteiger'in şutunda Van der Sar, 72'de ise Gibson'ın vuruşunda Butt gole izin vermedi.

Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Bayern farkı 1'e indirdi. Ribery'nin soldan kullandığı köşe vuruşundan gelen topu yere inmeden müthiş bir voleyle köşeden ağlara gönderen Robben, durumu 3-2 yaptı ve takımına avantajı getirdi.

76. dakikada milli futbolcumuz Hamit Altıntop, Robben'in yerine oyuna dahil oldu.

88. dakikada Bayern Ribery ile gole çok yaklaşırken, ManU da 89'da Nani ile eline geçen fırsatı değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Bayern, sahadan 3-2 yenik ayrılmasına rağmen deplasman golü kuralıyla adını yarı finale yazdırdı.

Alman ekibi, Lyon ile finale yükselme mücadelesi verecek.