PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Messi : 4 Arsenal : 1


Melancholy
04-07-2010, 12:25
http://www.ajansspor.com/resim/messi_4gol_uzayli.jpg


Nou Camp'ta bir uzaylı: Messi!


Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında geriye düşen Barcelona, 4 golle şov yapan Messi ile Arsenal'in işini kolay bitirdi: 4-1.. Yarı finalde Inter'in rakibi olan Katalanlar, gözünü hafta sonu oynanacak "El Clasico"ya dikti.

(Ajansspor Dış Haberler Servisi)

-BARCELONA: 4 - ARSENAL: 1

Stat: Camp Nou

Hakemler: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel

Barcelona: Valdes, Alves, Marquez, Milito, Abidal (Dk. 53 Maxwell), Pedro (Dk. 86 Iniesta), Xavi, Busquets, Keita, Krkic (Dk. 56 Tore), Messi

Arsenal: Almunia, Sagna, Vermaelen, Silvestre (Dk. 65 Ebue), Clichy, Walcott, Denilson, Nasri, Diaby, Rosicky (Dk. 73 Eduardo da Silva), Bendtner

Goller: Dk. 21, 37, 42 ve 87 Messi (Barcelona), Dk. 18 Bendtner (Arsenal)

Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'de 2-2 sona eren çeyrek final ilk maçının rövanşında Barcelona, Arsenal'i konuk eti.

İki ekipte maça önemli eksiklerle çıktı. Barcelona'da cezalı olan Puyol ve Pique'nin yanı sıra sakat olan Zlatan İbrahimovic'den yoksun sahaya çıktı. Bir diğer sakat İniesta ise yedekler arasında yer aldı.
Arsenal'de ise sakatlıkları bulunan Fabregas, Gallas, Arshavin ve Song bu önemli maçta takımdaki yerlerini alamadılar.

Bendtner'nin golüyle geriye düştüğü maçta Messi'nin 3 golüyle ilk yarı bitmeden büyük bir avantaj yakalayan Barcelona, yine Arjantinli yıldızın attığı golle 4-1 kazandı ve yarı finalde adını yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR::
5' Sol çaprazdan ceza sahasına giren Messi'nin vuruşunu Almunia kornere çeldi.

10' Sağ kanattan Krkic'in ceza sahası çizgisi üzerine gönderdiği pası kontrol eden Pedro'nun vuruşu yandan auta çıktı.

12' Ceza yayı önünde topla buluşan Messi'nin vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

18' Arsenal öne geçti. Walcott'un penaltı noktası önüne çıkardığı pasta Bendtner'in yatarak yaptığı vuruş açısını kapatan Valdes'den döndü. Dönen topu Danimarkalı oyuncu ikinci vuruşta ağlara gönderdi: 0-1

21' Barcelona, Arsenal'e cevap vermekte gecikmedi. Ceza sahasına göndermek istediği pasta savunmadan seken topu ceza yayı içinde kontrol eden Messi, bekletmeden vuruşunu yaptı.. Almunia'yı geçen top, sağ üst köşeden ağlarla buluştu: 1-1

31' Barcelona'nın ceza yayı gerisinde kazandığı frikikte Alves'in vuruşunda barajı geçen topu Almunia sol köşede kontrol etti.

32' Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Messi'nin altıpas köşesinden yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

37' Barcelona öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Abidal'ın ortasında savunmadan seken topu Pedro, geriden gelen Messi'ye bıraktı. Önünü boşaltan Arjantinli yıldız, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1
Messi, bu golle Barcelona tarihine de adını bir kez daha yazdırdı. Şampiyonlar Ligi'nde 23. golüne imza atan Arjantinli yıldız, bu alanda 22 gollü Rivaldo'yu geride bırakmayı başardı.

42' Messi atıyor Barcelona rahatlıyor. Keita'nın kafa pasıyla savunmanın arkasına sarkan Arjantinli yıldız, ceza sahasına girerken açısını kapatan Almunia'nın üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1

54' Messi'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Krkic'in vuruşu uzak köşeden auta çıktı.

60' Clichy'nin pasını penaltı noktası gerisinde kontrol eden Bendtner'e Milto şut şansı tanımadı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

71' Orta alanda kazanılan serbest vuruşu Messi bekletmeden savunmanın arkasına pas olarak kullandı. Ceza sahası dışında topla buluşan Pedro'nun aşırtma vuruşu yandan auta çıktı.

72' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında ceza sahasına yapılan ortada Bendtner'in kafa vuruşu yan direkten döndü, pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.

82' Ceza sahası dışında aldığı top sonrası çalımlarla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Messi, Vermaelen'den de kurtuldu, kademeye girem Sagna tehlikeyi uzaklaştırdı.

87' Yine bir Messi şov ve skor 4-1 oldu. Ceza sahası dışında rakibinden kurtulup içeri giren Messi, Vermaelen'den de kurtuldu ve hafif sol çaprazdan vurdu. Kaleciden dönen topu kontrol eden Arjantinli yıldız, Almunia'nın bacaklarının arasından topu 4. kez ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona yarı finale adını yazdırdı.

-BARCELONA VE FC INTER YENİDEN-
Son maçların ardından tur atlayan Barcelona ve FC Inter, yarı finalde birbirleriyle eşleşti. Her iki takım, bu sezon Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinde (F) grubunda da karşı karşıya gelmişti.

İki takımın Milano'daki mücadelesi 0-0 sonuçlanırken, Barcelona sahasındaki maçta rakibini 2-0 yenmişti.

Barcelona ve FC Inter, Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde ilk maça 20-21 Nisanda çıkacak, rövanşta ise 27-28 Nisanda karşı karşıya gelecek.

Ajansspor

NOYAN
04-07-2010, 12:35
"Arda mı Messi mi?" diye hala soruyorlar mıdır acaba? :) 45 dk. içinde üç gol attı.

Messi bu hafta sonu Real'i de boş geçmez.

MetinCeylan
04-08-2010, 01:26
"Arda mı Messi mi?" diye hala soruyorlar mıdır acaba? :) 45 dk. içinde üç gol attı.

Messi bu hafta sonu Real'i de boş geçmez.

ardayı messi ile yan yana kıyaslamaları bile yanlıs :D;D