PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ömer Hoca kazandı tüm Türkiye sevindi


kayısıkentli
01-31-2008, 18:59
"Var mısın Yok musun" adlı yarışmada Ömer Boran'ın 125 bin YTL kazanması, tüm Türkiye'yi sevince boğdu. Ömer Boran, parayı oğlu Yağız'ın tedavisi için kullanacağını söylerken, hastalığı nedeniyle belden aşağısını hareket ettiremeyen Yağız Fırat " Boran, "Acun Abi ve babam rüyalarımı gerçekleştirmek için benim şövalyem oldular. Lösemiyi de yeneceğim. Yürümeye de varım'' dedi. Acun Ilıcalı ise "Yağız'a bir sürprizim daha var" açıklamasını yaptı

Yılbaşında 1 milyon YTL için Kemal Bey'le birlikte aday olan Ömer Boran, halkın sms'le yaptığı oylamada yarışmacı olma hakkını kaybetmişti.
Ancak şans dün akşam Ömer öğretmenin yüzüne güldü. Bilgisayar, memleketi olan Trabzon'u belirledi ve yarışmacı oldu.
Yarışmada, son iki kutu kaldığında ödül olarak 5 bin YTL ve 125 bin YTL vardı. Yarışmanın Ömer öğretmene kutusunu satması için yaptığı teklif 39 bin YTL'ydi. Ancak Ömer öğretmen teklifi kabul etmedi ve kutusunun açılmasını istedi. Kutudan çıkan 125 bin YTL'yle stüdyoda bir anda büyük bir coşku ve sevinç yaşandı. Ömer Boran, 39 bin YTL'yi kabul etmeyerek 125 bin YTL kazanmış oldu.

Böyle kader görülmedi

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi gören lösemili çocuklara gönüllü öğretmenlik yapan Ömer Boran 2.5 yıl önce 11 yaşındaki oğlu Yağız'ın da aynı hastalığa yakalandığını öğrendi.
Ömer Hoca artık kendi oğlunun da öğretmeniydi. Yağız gördüğü ağır tedavi sonucu yürüme yetisini kaybetti.

3 ay her akşam ekrandaydı

Ömer Boran, oğlunu yurt dışında tedavi ettirebilmek için gerekli parayı kazanmak amacıyla Show TV'deki 'Var mısın Yok musun' adlı yarışmaya başvurdu. 3 ay boyunca her gün yarışmacı olmayı bekleyen Ömer Boran'a şans önceki akşam güldü. Yarışmanın son anlarında5 bin YTL ve 125 bin YTL'lik iki kutu kalmıştı.

Riske girdi, parayı kaptı

Ömer Boran'a yarışma gereği kutusunu bırakması karşılığında 39 bin YTL önerildi.
Ömer Boran bunu kabul etmedi. Kutu açıldı ve Ömer Hoca 125 bin YTL'nin sahibi oldu.
Ömer Hoca'nın bu parayı kazanması ekran başındaki milyonları gözyaşına boğdu. Ömer Boran kazandığı bu parayı son kuruşuna kadar 11 yaşındaki oğlu Yağız'ı sağlığına kavuşturmak için harcayacak.

'Yeniden yürüyeceğim'

Hastalığı nedeniyle belden aşağısını hareket ettiremeyen Yağız Fırat Boran, Akşam Gazetesi'ne duygularını şöyle anlattı:
“Tam 1 yıl 10 gündür yürüyemiyorum. Rüyamda, kendimi yürürken görüyorum. Uyanıyorum ki her şey bir rüyaymış. Tek bir rüyam var. O da yeniden yürüyebilmek. Ve Allah yürü kulum dedi. Ve kutudan 125 bin YTL çıktı. Acun abi ve babam rüyalarımı gerçekleştirmek için benim şövalyem oldular. Lösemiyi de yeneceğim. Yürümeye de varım'' dedi.
Ömer Boran ise kazandığı anı şu sözcüklerle dile getiriyor: “Evet risk aldım. Teklif 39 bin YTL olarak geldi. Gözlerimi kararttım. Stüdyodakiler de daha çok para almamı istedi. Herkes hayalimi biliyordu. 5 bin YTL’yle yarışmadan ayrılsaydım üzüleceklerdi. Çocuğumun rüyasını gerçekleştirmem şarttı. Ben onun şövalyesiydim. Belki çok para değil. Ama çocuğumun yürüyebilme umudu. Yağız Fırat’ı Bodrum’da tüplü dalış yaparken vurgun yiyen Clup Flipper’ın sahibi işadamı Ahmet Bayer’in tedavisinin yapıldığı Almanya’daki fizyo terapi merkezine götürmek istiyorum.''

Saçlarını uzatıyor

Lösemi tedavisi nedeniyle kemoterapi’den sonra saçları dökülen Yağız Fırat ve lösemi hastası öğrencileri için saçlarını kazıtan Ömer Boran, “Saçlarımı uzatmam. Öğrencilerim için büyük moral bu. Böyle görmek istiyorlar'' dedi. Kemoterapiden sonra saçları yeniden çıkan Yağız Boran ise, “Çıkan saçlarımı 14 aydır hiç kestirmedim. Saçlarımı çok seviyorum. Yazık babam bana moral verecek diye saçsız'' diye konuştu.

ACUN'UN SÜRPRİZİ VAR


Milliyet İnternet

Dün gece Kenan Erçetingöz'ün 'Yüz yüze' adlı programına konuk olan, Acun Ilıcalı canlı yayında ilginç açıklamalarda bulundu. Ömer Hoca'nın yarışmada büyük bir riske girdiğini söyleyen Ilıcalı, "Belki ben olsam yapamazdım ama yarışmacıların psikolojileri bambaşka oluyor" dedi. Ömer Hoca'nın kaybetmesi durumunda tüm Türkiye'nin büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağını hatta yıkılacağını söyleyen Ilıcalı, 'Kaybetseydi, tüm Türkiye milli maç kaybetmiş gibi şoka girecekti' dedi.
Ömer Boran'ın dün parasını yüzde 10 kadar bir vergi kesintisiyle aldığını söyleyen Acun Ilıcalı, "Önümüzdeki günlerde Yağız için büyük bir sürprizim var" açıklamasını yaptı. Kendisini arayan tanınmış bir işadamının Yağız'ın geleceği ile ilgili müthiş bir projesi olduğunu söyleyen Ilıcalı, "Bunu ilk programda tüm Türkiye ve Boran ailesiyle paylaşacağım. Onlar da programda öğrenecekler, çok büyük sürpriz olacak" dedi.

ACUN ILICALI: 'REYTİNG TAMAM, YARARLI İŞLER DE YAPMALIYIM'

Programının şu anda reyting olarak "tavan" yaptığını söyleyen Acun Ilıcalı, bunu seyirciyle, yarışmacılarla ve ekibiyle birlikte yakaladıkları güçlü elektriğe bağladı. Hep reyting düşünmediğini söyleyen Ilıcalı, "Bundan sonra bu programda ne yapsam reyting olur. Çünkü bir potansiyeli var. Ben bu reytingi biraz da hayırlı, olumlu işlerde kullanmak istiyorum. Bunun için de projeler geliştiriyorum. Önümüzdeki günlerde, yine bir sürprizi olacak ve Türkiye'nin en büyük yardımını toplayacağım. Önemli bir kuruma gidecek bu yardım, Türkiye'de bir programda toplanan en büyük yardım olmalı, bunu amaçlıyor ve bunun üzerinde düşünüyorum. Daha önce yardım toplamak için ünlülerin de katıldığı programlar en fazla 4 reyting aldı. Benim programınım şu anda 20 reyting alıyor. Bu rekoru kıracağız ve Türkiye'nin çok hoşuna gidecek bir kampanyayı hep birlikte yapacağız" dedi.
Projeleriyle ilgili daha fazla bilgi vermek istemeyen Acun Ilıcalı'ya, Kenan rçetingöz de bir jest yaparak "Sana inanıyorum ve daha başlamayan kampanyana 5 bin YTL ile ilk olarak ben katılmak istiyorum" dedi. Programın diğer konuğu Demet Akalın da katkıda bulunacağını söyledi.

morciii
01-31-2008, 19:28
bende çok sevindiim :)