PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül'den DTP'ye bayrak uyarısı


Kalpsiz_
11-09-2007, 00:01
http://www.internethaber.com/images/news/47549.jpg

Cumhurbaşkanı Gül, "Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı hafife alanımaz" dedi.
Resmi ziyaret için gittiği Azerbaycan’dan dönerken uçakta gazetecilerle sohbet eden Gül, Türk dünyasıyla tekrar dayanışma ve heyecan içine girmek gerektiğini ifade etti.

Azerbaycan ziyaretiyle bu yöndeki ilk adımı attığını belirten Gül, önümüzdeki haftalarda da Türkmenistan’a gideceğini kaydetti. Abdullah Gül, aynı heyecanı Türk dünyasında da gördüğünü söyledi.

Türkiye ile Türk cumhuriyetleri arasında geçmişte duygusal ilişki olduğuna işaret eden Gül, günümüzde duygusallıkla gerçekçiliğin bir arada yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

AB İlerleme Raporu’na da değinen Gül, raporun özetini yayınlanmadan önce okuduğunu söyledi. Gül, raporun bazı kısımlarına katıldığını, bazı kısımlarına katılmadığını belirterek, "Yapacaksak, kendimiz için bir şeyler yapmalıyız. Reformlar ne kadar erken yapılsaydı müzakerelere o kadar erken başlanırdı" diye konuştu.

Gül, bir gazetecinin, "DTP kongresinin açılışında İstiklal Marşı okunmamış, Türk Bayrağı asılmamış" sözleri üzerine, "Günlük siyasete girmek istemiyorum. Türk Bayrağını, İstiklal Marşını hafife almak gibi bir şey olamaz. Türk Bayrağı, İstiklal Marşı tüm partilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan olmayan herkesin gönlündedir" dedi.

Gül, yarın Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Suud, önümüzdeki günlerde de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Ürdün Kralı Abdullah’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaretlerin, Ortadoğu barışına katkı için önemli bir fırsat olacağını da dile getirdi.
Kaynak: AA