PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiremit Uçuran (Erhan Güleryüz) Özeti, Konusu, Karakterleri


denizci
03-28-2010, 11:34
Son Şiir
Yazılar bitince
denizi seyret biraz,
Sözler bitince
anlatamadıklarına üzülme.
Yorgunsan konuşmak istersen.
saat kaç olursa olsun,
ben gözlerini dinliyor olacağım.

Müzik dünyasının önemli isimlerinden Erhan Güleryüz’ün, daha önce yayımlanmış ‘Kiremit Uçuran’ adlı şiir kitabı yeniden düzenlenerek Alfa Yayınları’ndan çıktı.

1966 İstanbul doğumlu olan Güleryüz, öğrenimini 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.

Çocukluğundan bu yana edebiyata ve şiire olan ilgisinin azalmadığını aksine arttığını ifade eden Erhan Güleryüz, kitabının önsözünde “Yazmak benim için hayatla ilgili sorularımın cevaplarını ararken (kendimi ararken) durup nefeslendiğim çocuk parkı. O parkın içinde kendimi daha iyi hissediyorum” diyor.

Birçok başarıya imza atan Güleryüz, şiirlerinde “aşk”ı temel alırken hüzün fırtınasının ortasında bırakıyor okuru. Bu fırtınada her dize bir anı, her anı can yakan bir kum tanesi oluyor adeta.

“Umarım siz de benim kadar hüzünlerinizi seversiniz” diyen Erhan Güleryüz, herkesin kendi yaşantısından izler bulabileceği bu şiirleri okurlarıyla paylaşıyor.

Hüzünle yoğrulan ‘Kiremit Uçuran’da şiirlerin İngilizce karşılıklarının olması da kitaba farklı bir özellik kazandırıyor. Ayrıca Erhan Güleryüz, bu kitabın telif geliri ile Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü’ne destek veriyor.

Erhan Güleryüz’ün yine Alfa Yayınları’ndan çıkan ‘Kayıkhane Durgunu’ isimli bir şiir kitabı bulunuyor.

Kiremit Uçuran
Alfa Yayınları, 149 sf.
Tür: Şiir