PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaklara Gidelim | Away We Go


NOYAN
03-27-2010, 20:06
Uzaklara Gidelim | Away We Go

http://www.sinemakeyfi.com/data/img/Uzaklara-Gidelim-1.jpg

Yönetmen: Sam Mendes
Senaryo: Dave Eggers, Vendela Vida
Müzik: Alexi Murdoch
Görüntü Yönetmeni: Ellen Kuras

Oyuncular: Carmen Ejogo, Jeff Daniels, Jim Gaffigan, John Krasinski, Maya Rudolph

Tür: Komedi, Dram, Romantik
Yapım: ABD
Dil: İngilizce
Dağıtıcı Firmalar:
Internet adresi: http://www.awaywegomovie.com/

Amerikan Güzeli (American Beauty) ve Hayallerin Peşinde (Revolutıonary Road) filmlerinin Oscar Ödüllü Yönetmeni Sam Mendes’den aşk hakkında; komik, samimi, tatlı bir film.
Çocuk sahibi olacaklarını öğrenince, onu büyütmek için en ideal yeri bulmaya karar veren dağınık ama sevimli çift Verona (Maya Rudolph) ve Burt (John Krasinski) eskimiş bir Volvo ile Amerika yolculuğuna çıkar. Anne-baba olma düşüncesi onları hayatları ve işleri konusunda bir sorgulamaya itmiştir. Burt sürekli evlenmeyi teklif etmekte, Verona ise aynı sıklıkta onu geri çevirmektedir. “Acaba bir baltaya sap olamayanlardan mıyız?” diye sorar, endişeyle. Onları Arizona, Orta Amerika, Kanada, Florida ve Güney Karolina’ya götüren seyahat, aynı zamanda bin türlü farklı Amerika’nın da ufak birer portresini sunar. Güneyde yaşayan, dediğim dedik geveze eski iş arkadaşları ve onun dünyanın sonuna hazırlanan tuhaf kocası; Wisconsin’deki nörotik ‘new age’ kuzen; Montreal’de hali vakti yerinde ve beş üvey çocuk annesi olmasına rağmen intihar eğilimlerini üzerinden atamayan eski üniversite arkadaşı; ve en sonunda, karısı tarafından terk edilen Burt’ın kardeşi, bu yolculuğu anlamlandıracak karakterlerdir.
Günümüzün en yetenekli yönetmenlerinden biri olan Sam Mendes’den bekleneceği üzere filmin senaryosunu en iyi şekilde tamamlayan bir görsellik ve etkileyici soundtrack eşliğinde gelişen film hem Amerika’nın hali üzerine zekice gözlemlerle dolu, hem de yer yer çok komik. Film aynı zamanda bir aşk hikayesi ve tüm aklıda kalıcı ünlü ‘yol’ filmlerinde olduğu gibi, karakterler ancak kilometrelerce mesafe ve geçmiş ile yapılan sürüyle muhasebeden sonra nihayet kendilerini bulabiliyorlar.

Fragman

xcowx5