PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ay | Moon


NOYAN
03-27-2010, 20:00
Ay | Moon

http://www.sinemakeyfi.com/data/img/Moon-1.jpg

Yönetmen: Duncan Jones
Senaryo: Nathan Parker
Müzik:
Görüntü Yönetmeni:

Oyuncular:

Tür: Bilim Kurgu, Gerilim
Yapım: İngiltere
Dil: İngilizce
Dağıtıcı Firmalar: Tiglon
Internet adresi: http://www.sonypictures.com/classics/moon/main.html

Rock yıldızı David Bowie’nin oğlu Duncan Jones’un (Zowie Bowie) ilk yönetmenlik denemesi olan "Ay", ilk gösterimi Sundance’te gerçekleştirilen, NASA’nın Houston Uzay Merkezi’nde ders programına alınan bir bilimkurgu gerilim filmi. "Yaratık", "Silent Running", "Outland", "Bıçak Sırtı" gibi 1970’lerle 1980’lerin bilimkurgularına ithaf edilerek yazılan bu bağımsız yapım, Tribeca ve Edinburgh’da da müthiş bir ilgiyle karşılandı.
Kevin Spacey ve Sam Rockwell ‘ın başrollerini üstlendiği film, 3 yıldır aydaki üstte çalışan Sam Rockwell'in dönüşüne 2 hafta kala yaşadığı olağandışı olayları konu oluyor.
Astronot Sam Bell Lunar Industries ile yaptığı üç yıllık bir anlaşma sonucu Dünya’nın önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3’ü keşfetmek üzere Ay’ın uzak bir köşesine gönderilir. Yalnızlığa mahkum olduğu bu işte, uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam’i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay’da geçirmek zorunda olduğu sürenin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızına kavuşmasına az bir zaman kalmıştır. Sonunda “Sarang” üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty’den başka kişilerle konuşabilecektir. Sağlığı birden kötüye gitmeyen başlayan Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

Fragman

x8xxko