PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışmalı isimlere Milli Forma


Melancholy
03-26-2010, 19:34
http://www.internetspor.com/data/news/240x180/1267651288-1.jpg


Milli Takım'da yeni dönemde Hiddink'in yardımcılığını yapacak olan Oğuz Çetin birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu...


Milli takım sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin Radyospor'da Aydın Cingöz'e çarpıcı açıklamalar yaptı. D Spor'da dün yayınlanan Açık Açık programına katılan Çetin Hiddink'li yeni dönemdeki beklentileri ve geçmiş dönemi anlattı.



SÜPER LİG İÇİN PLAN YAPARKEN HİDDİNK'İN GÜNDEMİNE GİRDİM


“Futbol Federasyonu ilk günden itibaren Fatih hocanın ayrılışından hemen sonra kararlı tutumunu ortaya koyarak Dünya çapında kariyeri olan ve çok başarılı bir isim olan Guss Hiddink ile anlaşıldı. Hiddink'in isteği doğrultusunda ben gündeme geldim. Ben de bu isteği geri çevirmedim ve görevi kabul ettim. Bu konuda ilk olarak TFF başkanı Mahmut Özgener beni aradı ve “Hiddink ile görüştüklerini ve anlaştıklarını, Hiddink'in benimle görüşmek istediğini” söyledi. Ben o güne kadar Süper Ligde çalışma adına bir takım adımlar atmıştım. Hiddink ile ilk görüşmemizde de Hiddink bana birlikte çalışma teklifini sununca ben de bu görevi kabul ettim. Bu görevi kabul ederken hem milli takımların hem de federasyonun kurumsal hafızasını taşıdığım için faydalı olacağımı düşünüp evet dedim. Son iki aydır da Hiddink ile yoğu şekilde çalışıyoruz. Bugün tekrar buradayım ve Milli Takım ile Hiddink'e çok büyük desteğim olacak.”


TÜRKİYE'NİN EN TECRÜBELİ İSMİYİM


“Bu konuda Türkiye'de en tecrübeli isim benim. Mesleki anlamda ve çalışma koşulları bakımından çok olumlu tarafları olduğu gibi zor tarafları da var. Mustafa Denizli ve Fatih Terim ile çalıştım. Şimdi Hiddink ile çalışacağım. Eğer benim yaptığım görevi yapıyorsanız yani birini asiste ediyorsanız sınırlarınızı bileceksiniz ve her şeyi dört dörtlük yapacaksınız. Ben çok sabırlı ve çalışmayı seven biriyim, bardağın dolu tarafı çok yoğun ve ben çalışma hayatımda çok doğru noktalarda bulundum ve şanslıyım.”


HİDDİNK'İN HEDEFLERİ BÜYÜK


"Hiddink ile görüşmelerimizde, kendisini çok heyecanlı gördüm. Bu ülkenin çok ciddi bir potansiyeli olduğunu düşünüyor. Ve burada geleceğe dair çok önemli planları ve hedefleri var. Futbolda eğer doğru organize olursak, plan ve program iyi yapılırsa Hiddink, çok başarılı sonuçlar alacağımıza inancı tam.”


TEMEL HEDEF HER TURNUVADA YER ALMAK


İstikrar. Türkiye'nin tüm turnuvalarda yer alması öncelikli hedefimiz. Ardından katıldığımız her turnuvada büyük işlere imza atmak. İkl hedefimiz 2012 Avrupa Şampiyonası daha sonra 2014 Dünya Kupası.”


AZERBAYCAN MAÇI ALMANYA MAÇI KADAR ZOR


“2012'ye gitmek için zor bir grupta yer alıyoruz. Almanya maçı ne kadar zorsa Azerbaycan maçı da o denli zor olacak. Hedefimiz gruptan birinci çıkmak. Bu olmazssa en iyi 2. olarak şampiyonaya katmak eğer bu da olmazsa ikici olup play-off oynayarak Avrupa şampiyonasına gitmek. Biz olmamız gerektiği gibi olursak biz Almanya için rakip olacağız. Almanya ile ilk maçımız Ekim ayında. Almaya Ekim'de çok maç kaybediyor. Bu önemli bir ayrıntı. Gruptaki şansımız yüksek, hedef birinci olmak. 2012'de olmamak gibi düşünceyi yok sayıyoruz”


TAKIMLARIMIZ KÖTÜYDÜ


Dünya Kupasına gidemememizde en önemli nedenler kritik maçlar döneminde Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve şampiyon olmasına rağmen Beşiktaş'ın geçen sezon kötü olmasıydı. Bu bizi çok etkiledi ve üstüne gelen sakatlıklar. Bu olayda tek sorumlu yok. Gidemiyorsak bütüne bakmak gerekiyor.”


Honduras maçı kadrosunu ben oluşturdum ve bu kararı Hiddink ile birlikte aldık. Fatih Terim döneminde çok başarılı çalışmalar yapıldı. Bugünkü Milli Takım'ın iskeleti geçmişten geliyor. Bunu yok sayamayız. Fatih hoca döneminde 30-35 kişi milli takımlara kazandırıldı. Bu dönemde özellikle belli gençleri ortaya çıkaracağız. Örneğin Necip. Aurelio bizim sistemimizde çok önemli bir futbolcu. Aurelio'nun yerini dolduracak isim Necip olacak. Honduras maçında bu düşünce hakimdi. Milli Takım listemizde 6o futbolcu var ve her futbolcudan yararlanacağız. Bizim ve Ersun Yanal ekibinin tüm çalışması A Milli Takım'ın başarısı için. Geçmişte olduğu gibi bu gün yeni yapılanmanın temel hedefi bu.Her mevkinin vazgeçilmez oyuncularını ve alternatiflerini yaratacağız.”


AURELLİO DIŞINDA YABANCI OLACAK MI?


“Bu dönemde de Aurelio dışında Türk olmuş yabancıların Milli Takım'da olacağını sanmıyorum. Çok büyük bir potansiyelimiz var bunu kullanmak istiyoruz ve çalışmalarımız bu yönde. Aurelio çok farklıydı. Bizden bir ve faydalı olduğu için Milli Takım'da. Aurelio dışında yeni bir yabancının olacağını kendi adıma düşünmüyorum.”


MESUT ÖZİL'E SAYGI DUYUYORUM


“Mesut hiç bir zaman bizde oynamayı kabul etmedi. Almanya'da doğmuş ve o kültürle kavrulmuş. Ayrıca pasaport sorunu çok ciddi bir engel. Kariyer planlamasını yaparken de Mesut Özil kariyer planlamasını Almanya'ya göre yaptı ve ona saygı duymamız gerekiyor. Bugün Freiburg'ta oynayan Ömer Toprak'ı takip ediyoruz. Tüm sorunlara rağmen biz Avrupa'da çok iyi çalışıyoruz ve oyuncuların tercihleri konusunda bu güne kadar yüzde 85-90 oranında başarılı olduk”


HİDDİNK'İN DAHA ERKEN ARAMIZDA OLMASINI İSTİYORUZ


Hiddink ile çalışma konusunda bir sıkıntımız yok. Hiddink ne kadar erken burada olursa bizim için daha iyi olacak. Gönlümüzün istediği bu, Hiddink'in daha erken burada olması. Amerika'da ki turnede sürekli bizimle olacak. Hiddink resmen 1 Ağustos'ta burada resmen burada olacak olsada çalışma hızımızda bir eksik yok.”


FATİH TERİM ÇOK FARKLI


Fatih Terim'in hayatı futbol üzerine kurulu. Fatih hoca, Türkiye'de teknik kadronun Milli Takım'da kurumsal çalışma sistemini kuran isimdir. Fatih Terim dışarıya agresif, katı, sert görünsede öyle değil. Çok paylaşımcı. Ekibinin fikrini alan ve ekip için çok önemli bir liderdi. Hiddink döneminde bu anlayış farklı olamayacak.”


FATİH TERİM İLE BİR ARAYA GELECEĞİZ


“Hiddink geldiğinde Fatih Terim ile mutlaka bir araya geleceğiz. Fatih Terim'in tecrübesinden bilgi ve birikiminden mutlaka yararlanacağız.”


GÖKDENİZ, FATİH, YILDIRAY, TORAMAN LİSTEMİZDE VAR

“Gündemi meşgul eden, Gökdeniz, Fatih Tekke, İbrahim Toraman, Yıldıray ve daha bir çok futbolcu yeni dönemde listemizde varlar. Hiddink ile ilk toplatımız da kendisine “bu oyuncularla ilgili geçmişin ön yargısı olmadan, neden takıma alınmadıklarını, bildiklerimi ve düşüncelerimi size anlatıyorum” dedim ve düşüncelerimi dile getirdim. 16 Mayıs'a kadar tüm oyuncularımızı izliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Wolfsburg- Rubin Kazan maçında Gökdeniz ve Hasan Kabzeyi izledim. Fatih Tekke'yi de izleyeceğim. İbrahim Toraman ve diğer futbolcularımızı da izliyoruz.”


SAĞDA - SOLDA KONUŞAN OYUNCULAR LİSTEMİZDE


“Milli Takım için düşündüğümüz ama Honduras maçı kadrosunu açıkladığımızda ve kendini aday listede görmeyip, sağda solda, basına konuşan oyuncularımızda listemizde var. Bunlar kişlik göstergesi. Biz bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu süreçte futbolcuların ortaya koyacağı davranışlar ve performans önemli. Takım yaratırken yetenek yetmiyor Alacağımız oyuncuların kişilik özellikleri de önemli. Dolayısıyla futbolcuları değerlendirirken sadece yeteneği değil, duruşu da önemli. Özellikle genç olanların bu konuları iyi düşünüp sadece futbollarını geliştirsinler. Milli Takım oyuncusu olmak sıradan bir iş değil.”


BATUHAN'IN OYNAMASI GEREKİYOR


“Batuhan ihiyaç duyulan bir santrafor. Milli Takım'da olması için oynamasını, tavrı ve duruşunu görmemiz gerekiyor. 2012'e giderken yaş ortalamamız 27-28 olacak”


İSPANYA FAVORİM


Dünya Kupası'nda favorilerim İspanya, Brezilya, Arjantin ve İngiltere. Süper Lig'de şampiyonluk için büyük aday Bursaspor. Görüntüye bakarsak Bursaspor şampiyonluğa yakın eğer Galatasaray- Fenerbahçe'yi geçerse ikinci adayım Galatasaray.”

internetspor