PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Rijkaard bir devrimdir"


Melancholy
03-26-2010, 10:39
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_2l_AdnanPolat04.jpg





"Rijkaard bir devrimdir"



Galatasaray Başkanı Adnan Polat, genel kurul toplantısı öncesi yönetim kurulu listesini üyelere tanıtırken, çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Adnan Polat, ''4 Altın Proje'' adıyla sponsorluk çalışmaları, şirket birleşmesi, Riva arazisi ve Türk Telekom Arena'nın hayata geçirilişini anlattı. Galatasaray Kulübü'nün sponsorluk gelirlerini 3 kat artırdıklarını yineleyen Polat, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin birleşmesi çalışmalarında çağrı süresinin bugün dolduğunu belirterek, ''Hisse sahiplerinden 32 milyon dolar civarında bir talep geldi. Hisselerimiz, yüzde 22'si seviyesinde halka açık durumda. Artık Mayıs ayı gibi iki şirketimizin birleştirilmesini planlıyoruz. Çok büyük bir iş başarıldı'' ifadelerini kullandı.

Riva arazisi için, ''Tarladan imarlı arsaya'' sloganı kullanılırken, bu araziyi şu an satmayı düşünmediklerini bildiren Polat, çalışmalarından dolayı Işın Çelebi'ye özellikle teşekkür etti.
Adnan Polat, yeni statları Türk Telekom Arena'da 2011 Ocak ayı sonu itibariyle maç yapacaklarını, pazarlama olarak da önemli bir atılım gerçekleştirdiklerini söyledi.

''RİJKAARD BİR DEVRİMDİR''

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard için, ''Rijkaard bir devrimdir'' ifadesini kullanan Polat, ''Bunu iyi anlamak lazım. Bunu belki yıllar sonra anlayacağız, Derwall'i şimdi anladığımız gibi'' dedi. Başkan adayı Adnan Öztürk'e göndermede bulunarak, ''Duyuyorum, ayda birkaç kez gelecek bazı profesyonellerden bahsedip, Rijkaard'ın sözleşmesini gördükten sonra karar vereceklerini söylüyorlar. Görseler ne olacak ki?'' diyen Polat, ''Part time çalışacak profesyonellerden medet ummamalıyız. Bizim hocalarımız ve oyuncularımız dünya markalarıdır'' diye konuştu.

Galatasaray ile ilgili yeni dönemde birçok projeye daha imza atacaklarını ifade eden Polat, özellikle iletişimin önemine değinirken, tüm Galatasaraylılara ulaşılması gerektiğinin ve kulübe katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı. Gelecek 7 yıl içinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ni boşaltarak, Büyükçekmece'de alınan araziye taşınmayı planladıklarını kaydeden Adnan Polat, ''Galatasaray futbolcuları, Türkiye'nin en pahalı arazisinde antrenman yapıyorlar ama biz o kadar zengin değiliz'' dedi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde alınan araziye de turizm tesisi kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

''DERBİ MAÇI KAZANAN, BÜYÜK AVANTAJ ELDE EDER''


Adnan Polat, toplantı sonunda salondan ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamada bulunurken, Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça değindi. Derbi karşılaşmasını kazanacak ekibin, ligin kalan bölümünde kendisine büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Polat, Özhan Canaydın'ın vefatı sonrası Fenerbahçe Kulübü'nün tutumunu da överek, ''Özhan Bey'in rahmetli olmasının ardından, Fenerbahçe Kulubü, camia olarak büyük jestte bulundu. Bayraklarını yarıya indirdiler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Rekabette birbirimizi kırıp geçiriyoruz, ama ebedi dostluğu herkese gösterdiler. Onları Ali Sami Yen Stadı'nda çok iyi ağırlayacağız'' diye konuştu.
Cumartesi günü yapılacak seçimler için ise Polat, ''Biz her zaman söylüyoruz. Bizim için her zaman oynanacak maç ve yarış önemlidir. Bu nedenle Cumartesi günü önce seçimimizi yapacağız. Kim kazanırsa kazansın, kazanan Galatasaray olacaktır. Ben olmazsam, diğer aday kazanırsa, bizim başkanımızdır. Ona hizmet etmekten onur duyarız'' ifadelerini kullandı.
Bir basın mensubunun, Bursaspor'un çıkışını hatırlatması üzerine Polat, ''Bu konulara fazla girmek istemiyorum, fakat derbi maçta iki takımın da kaybetmeye tahammülü yok. Kazanan büyük avantaj sağlayacaktır. Kaybeden zirve yarışında büyük yara alır'' diyerek sözlerini tamamladı.

ligtv