PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jet ambulansla sağlık hizmeti


Hasret
03-23-2010, 23:52
Sağlık Bakanlığı ambulans uçakları hizmete sunuyor.
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun başkanlığında oluşturulan ekip, uçak ambulans sistemi için uzun süredir yaptığı çalışmalarını tamamladı. Sağlık Bakanlığı, başkentte konuşlandırılacak 2 uçak ambulans satın aldı. Son sistem teknoloji ile donatılan ve içerisinde gerekli sağlık ekibinin bulunduğu uçak ambulanslar bütün Türkiye’ye hizmet verecek.
NİSAN AYINDA BAŞLAYACAK
Trafik kazaları, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afetler başta olmak üzere acil yaralı ve hastaların tahlisiyesinde kullanılacak olan uçak ambulans sisteminin Türkiye’ye günlük maliyetinin yaklaşık 3 bin ile 5 bin euro arasında olacağını belirten Coşkun, Türkiye’nin Avrupa’da ve gelişmiş birçok ülkede yıllardır insanlara hizmet veren uçak ambulans sistemiyle nisan ayının ikinci haftasında tanışacağını müjdeledi.
800 KM HIZA ULAŞIYOR
Coşkun, “Uçak ambulanstan sosyal güvencesi ve ekonomik düzeyi ne olursa olsun ihtiyacı olan bütün vatandaşlar yararlanacak” diye konuştu. 2 uçak ambulansla dünyadaki bütün kıtalara ulaşılabileceklerini kaydeden Coşkun, “Yurtdışında hastalanan bir vatandaşımızı Türkiye’ye getireceğiz. Ulaşmak istediğimiz her yere ulaşabiliriz. Uçaklar saatte sekiz yüz km hıza kadar ulaşabiliyor” dedi. Her uçakta mutlaka bir doktor, yardımcı bir sağlık personeli ve 2 pilotun hazır şekilde bekleyeceğini dile getiren Coşkun, uçakların 24 saat görev yapacağını da söyledi.