PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat! Yarın kar geliyor...


alfonzo28
01-27-2008, 20:03
http://img.mynet.com/ha3/k/kar_istanbul4.jpg

Dikkat! Yarın kar geliyor...

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın tüm yurtta etkili olacağını duyurarak, vatandaşları soba zehirlenmeleri ve su baskınlarına karşı uyardı.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bugünden itibaren yurdun kuzey kesimlerinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, öğle saatlerinden sonra, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yağış beklendiği belirtildi. Yağışlar Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kar şeklinde olacak.

YAĞIŞLAR YARIN TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK

Yağışlı hava yarın tüm yurtta etkili olacak. Yağışlar Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, yağış alan diğer kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Yarın rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden poyraz, yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise güneybatı yönlerden lodos şeklinde, saatte 60-80 km hızla fırtına şeklinde esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Kar yağışının yarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de poyraz fırtınası ile birlikte etkili olması bekleniyor. Güney ve doğu bölgelerde ise kuvvetli lodos ile birlikte beklenen etkili yağışların Doğu Anadolu bölgesinde çığ riski oluşturacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava Salı ve Çarşamba günleri, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı bugün yurdun kuzey ve batı kesimlerinde 1-3 derece artarken, yarın yurdun batı kesimlerinde poyraz fırtınası ile birlikte hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere azalacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşları poyraz fırtınası ve kuvvetli lodos ile etkili yağışların oluşturacağı, çığ riski, soba zehirlenmeleri ve su baskınları gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli davranmaları konusunda da uyardı.

ANKA