PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F.Bahçe'de Tanjeviç şoku !


Melancholy
03-20-2010, 11:58
http://img.mynet.com/ho/spor/tanje.jpg (http://spor.mynet.com/haber/fbahcede-tanjevic-soku/21841)


Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın Coachı Tanjeviç'e kolon kanseri teşhisi konuldu. Başkan Yıldırım oyuncularla biraraya geldi ve onlara, Hocanız için oynayın dedi.
F.Bahçe'nin ve A Milli Basketbol Takımımız'ın coachı Bogdan Tanjeviç hasta. Uzun süredir ay yıldızlı takımı çalıştıran ve son 3 sezondan bu yana sarı lacivertli takımla şampiyonluk kovalayan Tanjeviç'in kolon kanseri olduğu iddia edildi.



Karadağlı hoca bir süre önce rahatsızlandı ve tahlil için Acıbadem Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucu Bogdan Tanjeviç'e kolon kanseri teşhisi konuldu. Bu teşhis sonrası Tanjeviç'in tedavisine başlandı. Hastalığın erken dönemde teşhis edildiği ve tedavi için tüm imkanların seferber edildiği öğrenildi.
Haberin takım içinde duyulmasından sonra Başkan Aziz Yıldırım sarı lacivertli basketbolcular ile biraraya geldi. Tanjeviç'in en kısa sürede sağlığına kavuşması için herşeyin yapılacağını söyleyen Yıldırım, Bundan böyle hocanız için de oynayacaksınız. dedi.


KOLON KANSERİ NEDİR

Kalın bağırsak kanseri. Özellikle batı ülkelerinde çok görülen bir kanser türüdür. Toplumda görülme sıklığı 10 binde 5 dolayındadır. Erkekte ve kadında eşit oranda görülen kolon kanseri bütün kanserler içinde görülme sıklığı bakımından 3. sırada yer alır.


Karl, ilkini yendi, ikincisiyle savaşıyor

NBA'in deneyimli koçlarından George Karl da kanserle savaş veriyor. Denver Nuggets'ı çalıştıran Karl, 2005 yılında geçirdiği ameliyatla prostat kanserinden kurtulmuştu. Bu yılın başında da gırtlak kanseri tanısıyla kanserle savaşa tekrar başladı. Beş kez radyasyon, iki kez de kemoterapi tedavisine giren Karl, bu süre zarfında elinden geldiğince takımının başında yer almayı sürdürdü.