PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köprüdekiler | Men On The Bridge


NOYAN
03-19-2010, 23:18
Köprüdekiler | Men On The Bridge

http://www.sinemakeyfi.com/data/img/Men-On-The-Bridge-1.jpg

Yönetmen: Aslı Özge
Senaryo: Aslı Özge
Müzik:
Görüntü Yönetmeni: Emre Erkmen

Oyuncular: Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut Ilker, Cemile Ilker

Tür: Dram
Yapım: Türkiye
Dil: Türkçe
Dağıtıcı Firmalar: Özen Film
Internet adresi: http://www.menonthebridge.com/

Uzunca saçları, tek küpesi ve yüzüğüyle Don Juan havasındaki Fikret (17) Boğaz Köprüsü trafiğinde gizlice gül satarak hayatını kazanır. Bir yandan da Eminönü civarindaki çeşitli dükkanları dolaşarak daha iyi bir iş arar.
Umut (28) Taksim-Bostancı hattında işleyen bir dolmuşta şoför olarak çalışmaktadır. Televizyon dizilerindeki hayatlardan etkilenen karısı Cemile'yi memnun etmek için, birlikte emlakçıları dolaşırlar, kiralık daha iyi bir ev ararlar. Kayseri'den Boğaz Köprüsü'ne trafik polisi olarak atanmış olan Murat (24) ise milyonlarca arabanın arasında kendini yalnız hisseder. Akşamları, bir polis arkadaşıyla paylaştığı evde bilgisayarının başına oturur ve internet üzerinden kız arkadaş arar.
Şehrin varoşlarında yaşayan, şehrin merkezinde ise varoluş mücadelesi veren Fikret, Umut ve Murat'in hayalleri, birbirlerinden habersiz, her gün Boğaz Köprüsü üzerindeki sonsuz trafikte milyonlarca Istanbulluyla birlikte kesişir.
Film, kendilerini oynayan ana karakterlerin yaşam hikayelerinden esinlenerek geliştirilmiş ve gerçek mekanlarda çekilmiştir.
"Köprüdekiler" 28.Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi" ödülünü kazandı.

Fragman

xazrcs