PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinagog inşası savaş ilanı demektir


Melancholy
03-16-2010, 15:53
http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2010/03/16/156242/sinagog-insasi-savas-ilani-demektir-spot-0.jpg


Hamas'ın önde gelen isimlerinden İzzet Er-Reşak, Siyonist işgalcinin Mescidi Aksa yakınlarında El-Harab adı verilen sinagogu inşa etmesinin savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi.


İzzet Er-Reşak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada"Siyonist işgalciyi Kudüs ve Mescidi Aksa'yı hedef alan bu adımının yol açacağı sonuçlar konusunda uyaran Er-Reşak, El-Harab Sinagogu'nun Mescidi Aksa'nın enkazı üzerinde sözde Süleyman Mabedi'ni inşa planının bir parçası olduğunu dile getirdi.


Abbas yönetimi uyarı


Siyonistlerin ihlallerinin Ramallah Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın müzakereleri yeniden başlatma kararıyla aynı döneme denk gelmesinin tesadüf olmadığını kaydeden Er-Reşak, Abbas yönetiminden müzakerelere yeniden başlama saçmalığına son vermesini istedi.

Batı Yaka'daki Filistin halkının Mescidi Aksa'yı korumak üzere hiçbir şey yapamamasının sorumluluğunu Abbas yönetimine yükleyen Er-Reşak, Ramallah Yönetimi'nin direniş taraftarlarını gözaltına aldığını ve işgalciyle güvenlik koordinasyonu yaptığını hatırlattı.


İslam Ümmeti'ne çağrı


İslam ümmetini Mescidi Aksa'yı korumak için tarihi ve dini sorumluluğunu yerine getirmeye davet eden Er-Reşak, "Bu sadece Filistin halkının görevi değildir. Bilakis tüm İslam ümmetinin ve dünyadaki özgür insanların görevidir" dedi.


16 Mart Mescid-i Aksa'ya destek günü


16 Mart'ı "Mescidi Aksa'ya Destek İçin Öfke Günü" ilan eden Hamas, Filistin halkından, Kudüs'te yaşayan Filistinlilerden, Arap ve İslam ülkeleri halklarından bulundukları yerlerde Kudüs ve Mescidi Aksa'ya destek için acilen harekete geçmelerini istedi.

Milli gazete