PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Riva için sıcak gelişme!


*fanii*
11-16-2007, 19:28
http://www.webaslan.com/images/haber/2006/riva001_1611.jpg



Riva için sıcak gelişme!

Galatasaray Yönetimi, yıllardır beklenen müjdenin gerçekleşmesi için artık gün sayıyor... Son olarak Arap firması First Gulf Bank’ın 140 milyon Dolar önerdiği Riva’yı satmaktan vazgeçen Sarı-Kırmızılılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni köprü projesindeki gelişmeler nedeniyle büyük sevinç yaşıyor. Çünkü daha önce metrekare fiyatı 50 Dolar olan arazinin değerinin birkaç ay içinde 100 Dolar’a ulaşması mümkün.

Aday sayısı 2’ye düştü

Daha önce 3. Köprü’nün inşaası için Boğaz’da 7 nokta hedeflenmişti. Dün itibariyle aday sayısı 2’ye düştü. Ayrıca yeni köprünün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün kuzeyine yapılması kesinleşti. Doğal olarak 880 metreyle Boğaz’daki en yakın mesafe olan Sarıyer sırtlarındaki Havantepe ile Beykoz’daki Yuşa Tepesi arasında yapılması beklenen köprünün ihalesi 4-6 ay arasında gerçekleştirilecek.

İşte Riva’nın avantajı

Uzmanlar, 1 yıldan beri spekülatörlerin gözdesi haline gelen Çatalca, Zekeriyaköy, Anadolu Feneri, Alibahadır ve Riva bölgelerinin normalin üzerinde prim yapmasını doğal karşılıyor. En önemlisi ise diğer aday Beykoz’un orman arazisi olması. Bu durum Riva’yı daha da şanslı kılıyor. Proje köprüyle sınırlı değil. Çevre yolları ve Marmara Otoyolu da köprüye bağlanacak. İhale aşamasında ve inşaat çalışmalarında herhangi bir aksaklığın çıkmaması halinde köprünün 3 yıl içinde kullanıma açılması planlanıyor.

En zengin kulüplerden...

Galatasaray Yönetimi’nin bu süreci beklemesi gerekmiyor. İhale sonuçlandığı andan itibaren Riva’nın değeri 300 milyon Dolar civarına yükselecek. Arazi satıldığında Sarı-Kırmızılı kulübün Avrupa’nın en zengin kulüplerinden birisi haline gelmesi muhtemel.