Melancholy
03-11-2010, 13:26
http://www.milligazete.com.tr/dosyalar/haberler/2010/03/10/155648/yogurt-tatlisi-medium-0.jpg
Malzemeler: 1 bardak yoğurt, yarım bardak şeker, 4 yumurta, 3 bardak un, kabartma tozu, vanilya.
Şurubu için:
4 bardak şeker, 3 bardak su, yarım limon suyu, vanilya.
Yapılışı
Su ve şeker iyice kaynatılıp limon suyu ilave edilerek koyu bir şurup yapılır. Diğer tarafta şeker, yumurta çırpma teli ile karıştırılır. Yoğurt, yağ da katılarak alabildiği kadar (takriben 3 bardak) un ve kabartma tozu ile yoğurt kıvamında bir hamur yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek orta hararetli fırında pişirilir. Fırından çıkınca biraz soğuması beklenir. Sonra soğuk şurup dökülerek kabartılır.
Malzemeler: 1 bardak yoğurt, yarım bardak şeker, 4 yumurta, 3 bardak un, kabartma tozu, vanilya.
Şurubu için:
4 bardak şeker, 3 bardak su, yarım limon suyu, vanilya.
Yapılışı
Su ve şeker iyice kaynatılıp limon suyu ilave edilerek koyu bir şurup yapılır. Diğer tarafta şeker, yumurta çırpma teli ile karıştırılır. Yoğurt, yağ da katılarak alabildiği kadar (takriben 3 bardak) un ve kabartma tozu ile yoğurt kıvamında bir hamur yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek orta hararetli fırında pişirilir. Fırından çıkınca biraz soğuması beklenir. Sonra soğuk şurup dökülerek kabartılır.