PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlarda 'Sıfır Beden' Takıntısı


morciii
01-25-2008, 01:55
Kadınlarda 'Sıfır Beden' Takıntısı
http://www.ailem.com/images/news/zayif.jpg İngiltere'de yapılan bir araştırma kadınların yüzde 60'ının sıfır beden olmayı takıntı haline getirdiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre kadınların yüzde 97'si 38 bedeni 'şişman' buluyor.
New Woman adlı magazin dergisi tarafından yapılan araştırma ile kadınların büyük çoğunluğunun aşırı zayıflığı çekici bulduğu belirlendi. Araştırma, kimi manken ve ünlülerin bu takıntı sonucu ölüme kadar varabilen anoreksiya hastalığına dair medyada sıklıkla çıkan haberlere rağmen kadınların 'sıfır bedene' özenmeye devam ettiğini gösterdi.
İngiliz kadınlarının yüzde 97'sinin 38 bedeni 'şişman' bulduğu belirlenen araştırmada, kadınların yüzde 76'sının kendisinden daha zayıf olan arkadaşlarını kıskandığını ortaya koydu.
Ankete katılan 5 bin kadının yarısı, akşam dışarı çıkacağı zaman, kıyafeti içinde daha iyi görünmek için bütün gün bir lokma dahi yemediğini açıkladı. Kadınların büyük bölümü, zayıf olma konusunda yine kadınlar tarafından baskı gördüğünü belirtti. Ankete katılanların yüzde 60'ı, kadın arkadaşlarının vücutlarıyla ilgili eleştirilerde bulunduğunu, yüzde 40'ı da annesinin, kilo vermesi gerektiğini söylediğini kaydetti.
Katılımcıların 5'de 4'ü, zayıfladıkça daha mutlu olduğunu, 3'te 1'i ise günlük gıda alımlarını zayıflayabilmek için en az 500 kalori azalttığını aktardı. Kadınların yarısı zayıflama ilaçları kullandıklarını, 5'te 1'i laksatiflerden medet umduğunu ve yüzde 13'ü daha zayıf olmak için uyuşturucuya başvurduğunu itiraf etti.