PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahat İnsanlar Şişmanlamaya Yatkın


morciii
01-25-2008, 01:41
Rahat İnsanlar Şişmanlamaya Yatkın
Japon bilimadamlarının yaptıkları araştırma ile kişilik özellikleri ile kilo arasındaki bağ ortaya kondu. Yapılan araştırma ile kaygılı insanların genellikle zayıf olmalarına karşın, rahat ve dışa dönük kişilerin kilo almaya daha meyilli oldukları belirlendi.
Araştırma, Japonya’nın kuzeydoğusunda yaşayan, 40-64 yaşları arasındaki 30 binden fazla kişi arasında yapılan anketlere dayanıyor. Katılımcıların, boyları, kiloları ve kişilikleriyle ilgili soruları cevapladıkları anketlerin sonuçları hakkında bilgi veren Tohoku Üniversitesi’nden Masako Kakizaki, sonuçların, “rahat ve dışa dönük” insanların diğerlerine oranla fazla kilolu olmaya daha eğilimli olduğunu gösterdiğini belirtti.
Araştırma ile, erkekler arasında en dışa dönük kişiliğe sahip olanlarda obezite oranının, diğerlerine oranla 1,73 kez daha fazla olduğu, dışa dönük kadınlarda ise bu oranın 1,53 kat fazla olduğu tespit edildi.“Çok kaygılı” sınıfına giren kişilerin ise “en az kaygılılara” oranla iki kat daha fazla oranda “düşük kilolu” oldukları belirtildi.
Araştırma sonuçlarının, fazla kilo, obezite ve düşük kilolu kişilerin sorunlarının çözülmesi için daha etkili yöntemler bulunması yolunda yararlı olabileceği bildiriliyor