PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Phaselis Kralı (Ali Kemal Sen'an ) Özeti, Konusu, Karakterleri


denizci
03-09-2010, 10:30
Phaselis Kralı
Yazar Ali Kemal Sen'an

ROMAN

http://www.bidolu.com/Company/Simurg/Product/1_583984.jpg

Taş duvarlı, geniş sayılabilecek odanın ortasında bir tandır vardı. Uzun, ak sakallı, yaralı ve buruşuk yüzlü, yanık tenli bir adam tandıra odun atıyordu.

Adam, Prens'e sadece bir kez baktı. Çevresi askerler tarafından sarılana kadar bekledi ve görüntüsüne uymayan sakin bir sesle konuşmaya başladı:

-Geleceğini biliyor ve seni bekliyordum Prens Androclus.
Androclus'un kılıcı elindeydi. Keskin ucu siyah elbiseli garip adamı gösteriyordu. Adam, umursamaz tavrıyla, gence bakmadan bir şeyler mırıldanıyordu. Androclus, söylediklerinin bir kelimesini bile anlamadı.

Adamın yüzünde garip bir gülümseme vardı. Normalden daha kaslı olan sağ kolunu yavaş hareketlerle tandırın içine soktu. Çıplak eliyle kor haline gelmiş bir odunu en kızgın yerinden tuttu ve dışarı çıkardı.

Androclus'un yüzüne bu defa şaşkınlık yerleşmişti.

Adamın yüzünde en küçük bir acı belirtisi yoktu. Kolundaki tüyler bile yanmamıştı. Kor odunu gencin kılıcına değdirdi. Birkaç saniye sonra eli yanmaya başlayan Androclus özel yapım çeliği atmak zorunda kaldı. Bir adama, bir kor oduna, bir de yere attığı kılıca baktı.

Adam emretti:
- Al!..
Androclus, adamın uzattığı ateşe dehşetle baktı. Bir kol boyu uzakta olmasına rağmen yüzünü yakıyordu.

phaselis prensi adlı romanının devamı niteliğinde bu kitap. prens androclusun kral oluşunu ve karşılaştıklarını anlatıyor. yine diğer kitap gibi bu da sürükleyici ve hoş...