PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depeche Mode - Sounds Of The Universe


kont
03-08-2010, 23:36
http://www.showtvnet.com/images/muzik/yabanci/depechemode_sound150.jpg

ALBÜM HAKKINDA BİLGİ
Sanatçı : Depeche Mode
Albüm Adı : Sounds Of The Universe
Müzik Şirketi : EMI / Kent

Listeleri alt üst eden, müzikleriyle milyonlarca kişiyi peşlerinden sürükleyen Depeche Mode, kariyerlerinin en göz alıcı albümü SOUNDS OF THE UNIVERSE ile geri dönüyor.

100 milyonu aşan albüm satışı, onlarca bir numara olmuş single, dünya çapında sold-out geçen turneler... U2, REM ve ****llica gibi isimlerin bulunduğu devler liginde yer alan Depeche Mode, 1980’lerden bu yana yayımlanan her albümleriyle çıtayı biraz daha yükseltiyor. Yaratıcı ve yenilikçi vizyonları ile günümüz post-punk dünyasının en çok etkilenilen grubu olan Depeche Mode, Marilyn Manson, The Killers, Coldplay gibi grupların da ilham kaynağı oldu. Şimdi ise SOUNDS OF THE UNIVERSE ile Depeche Mode yeniden doğuşunu simgeliyor.

Santa Barbara ve New York’ta kaydedilen albümde retro-fütürist düzenlemeleri sağlamak için analog synthesizer’dan drum machine’e kadar birçok klasik donanım kullanıldı. Grubun süregelen takıntılarının yer aldığı şarkı sözlerinde geçmişteki albümlerde olmadığı kadar kara mizah yapılıyor.

2005 yılına ait “Playing The Angel” albümünde olduğu gibi Martin Gore ve Dave Gahan’ın şarkı sözlerini yazdığı albümün prodüktörlüğünü yine Ben Hillier yapıyor. Eski çalışma arkadaşlarının bir araya gelmesinin yanında SOUNDS OF THE UNIVERSE, Martin ve Dave’in şarkı sözü yazarlığının yanı sıra mikrofonu da paylaştıkları albüm olarak öne çıkıyor. Bu sefer ihtiyaç duyduklarından daha fazla şarkı kaydetme lüksüne sahip olduklarını belirten Dave Gahan, yazdıkları şarkıların istisnasız çok iyi olduğunu söylüyor.

Depeche Mode diskografisinin on ikinci albümü olan SOUNDS OF THE UNIVERSE’de daha şimdiden klasikler arasındaki yerini alacak gibi duran ilk single ‘Wrong’ haricinde öne çıkan şarkılar arasında Martin’in kadife sesiyle adeta mırıldanarak söylediği lounge baladı olarak dikkat çeken ‘Jezebel’, gospel-blues tarzındaki ‘In Chains’ ve elektronik glam-rock ‘Corrupt’ yer alıyor.

Albüm ismi olarak SOUNDS OF THE UNIVERSE, içerdiği manevi alt metinden retro-fütüristik düzenlemelerine kadar birçok farklı anlama sahip. Bu konuda Martin şu yorumu yapıyor; “Bir şekilde evren ve uzay seyahati imajını zihinde canlandıran eski analog synthesiser ve drum machine’leri kullandık. Albümün sound’unu çok retro yapmadan eski materyallere geri döndük. Tıpkı dünün geleceği gibi. Bence bu yüzden mükemmel bir albüm adı oldu.”

30 yılı geride bırakmaya hazırlanan Depeche Mode üyeleri, hem kişisel hem de müzikal olarak en üst noktadalar. Sorunlar çözüldü ve kötü alışkanlıklar geride kaldı. Martin, Dave ve Andy beraber stüdyoya girmekten dolayı son derece mutlu. Kısacası Depeche Mode cephesinde işler yolunda. SOUNDS OF THE UNIVERSE ile de bu olumlu atmosfer iyice pekişiyor.